Display & Video update september 2023

Elke maand behandelt SDIM de recentste trends en wijzigingen in display- en videomarketing om jou up-to-date te houden. In deze editie bespreken onder andere automatische video verbeteringen in Google Ads, Pinterest Video Shopping Ads en het herstel van DOOH in de VS . Lees snel verder!

HomeBerichtenDisplay & Video update september 2023
Geplaatst 12 september 2023 - Geschreven door: Niek van Loenhoud

Afgelopen zomermaand gebeurde er weer veel in het landschap van video en display marketing, met vernieuwingen die het voor adverteerders gemakkelijker maakt om hun doelgroep effectiever te bereiken. Van nieuwe functies in Google Ads tot de lancering van Video Shopping Ads op Pinterest, de markt is volop in beweging. Lees verder voor de belangrijkste updates van deze maand en ontdek hoe ons bureau je kan helpen om het meeste uit deze ontwikkelingen te halen.

Google Ads Introduceert Video-verbeteringen

Wat is er nieuw?

Google Ads heeft een nieuwe functie gelanceerd genaamd “Video-verbeteringen”. Deze AI-gedreven functie helpt je bij het maken van geoptimaliseerde versies van bestaande video’s. Dit kan bijvoorbeeld een verticale video zijn die is afgeleid van je oorspronkelijke horizontale video, speciaal ontworpen om beter te passen op smartphones.

Hoe te gebruiken?

Het is vrij eenvoudig om deze functie in te schakelen bij het opzetten van nieuwe of het aanpassen van bestaande campagnes. Video-verbeteringen zijn standaard ingeschakeld maar kunnen indien gewenst uitgeschakeld worden via de campagne-instellingen.

Waarom het belangrijk is?

Deze functie biedt efficiëntie en tijdsbesparing, aangezien Google’s AI verschillende versies van je video’s maakt. Zo wordt de effectiviteit van je campagnes vergroot en kunnen de conversies gestimuleerd worden.

Voorbeelden van Video-verbeteringen:

Flip Video Ads: Transformeert je horizontale video’s naar aanvullende verticale en vierkante formaten.

Beeldverhouding: Met behulp van Google’s AI worden slimme video’s gemaakt in nieuwe aspectratio’s, zoals vierkant (1:1) en verticaal (4:5, 9:16).

 

Belangrijke opmerking: Deze aangepaste video’s worden alleen automatisch ingezet na een succesvolle kwaliteitsbeoordeling en zullen enkel worden gebruikt als ze de prestaties van je campagne waarschijnlijk zullen verbeteren. 

Pinterest Lanceert Video Shopping Ads (BETA)

Wat is er nieuw?

Pinterest is begonnen met het testen van Video Shopping Ads. Dit nieuwe advertentieformaat maakt het mogelijk om je producten via video te presenteren, wat kan zorgen voor verhoogde betrokkenheid en conversies.

Hoe te beginnen?

Zorg ervoor dat je productcatalogus up-to-date en beschikbaar is op Pinterest en voeg een ‘video_link’-kolom toe aan je productfeed.

Plaatsing

Deze ads kunnen verschijnen in de home feed, zoekfeed, gerelateerde pins en alle shopping-oppervlakken van Pinterest.

Herstel van de Digital Out-Of-Home (DOOH) Ad Spend in de VS

DOOH maakt nu 31,4% uit van de totale OOH-advertentie-uitgaven in de VS, een teken van herstel na de pandemie. Het wordt aanbevolen om een mix van DOOH en traditionele OOH op te nemen in je marketingstrategie.

  • Financiële projecties: De uitgaven aan DOOH in de VS zullen dit jaar $2,87 miljard bedragen. Er wordt een dubbelcijferige groei voorspeld tot het einde van onze prognoseperiode in 2027.
  • Invloed van In-Store Retail Media: Een groeiend deel van de DOOH-uitgaven is afkomstig van in-store retail media. Dit omvat digitale advertentieruimte op schappen, deuren en kassa-rijen in winkels.

Aanbevelingen voor Strategie

  • Balans met Traditionele OOH: Terwijl DOOH groeit, blijft traditionele OOH een waardevol element van een geïntegreerde campagne. Het balanceren van digitale en traditionele OOH uitgaven kan uw algemene ROI verbeteren.
  • In-Store Retail Media: Met de opkomst van in-store digitale advertenties, is het cruciaal om dit type media op te nemen in uw algehele OOH-advertentiestrategie. De directe interactie met consumenten op het punt van aankoop kan zeer effectief zijn.

Updates van Google Marketing Platform

  • SA360 heeft nu UI-verbeteringen en nieuwe statistieken op de Bidding-pagina.
  • DV360 heeft identiteitsverificatie uitgebreid om de transparantie te vergroten.
  • CM360 heeft een Benchmarking-functie gelanceerd en biedt nu integratie met Google Analytics 4.

Google Hernoemt “In-Stream Ads” naar “Skippable Ads”

In het kader van transparantie en duidelijkheid heeft Google besloten om de term “In-Stream” te vervangen door “Skippable Ads”. Deze wijziging is voornamelijk een kwestie van terminologie en vereist geen aanpassingen aan huidige campagnes.

Conclusie

De wereld van video en display marketing is continu in ontwikkeling. Om bij te blijven is het essentieel om je te informeren over de nieuwste trends en technologieën. Ons bureau is er om je te helpen de mogelijkheden van deze updates volledig te benutten.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen je marketingdoelen te bereiken!

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op