Google Analytics metrics in Google AdWords

HomeBerichtenGoogle Analytics metrics in Google AdWords
Geplaatst 23 oktober 2012 - Geschreven door: Steven van Eck

Om een beter beeld te vormen van de resultaten van de Google AdWords campagne, is het altijd mogelijk om ons beeld verrijken met Google Analytics data. Het nadeel is echter dat de data uit Google Analytics niet direct beschikbaar is in de interface van Google AdWords. Om tot verrijkte data te komen moet er wel overgeschakeld worden naar Google Analytics.

Sinds kort is het echter mogelijk om een aantal metrics vanuit Google Analytics direct te laten verschijnen in een Google AdWords account. De koppeling is gelukkig eenvoudig gemaakt. Om een Analytics account te koppelen klik je op ‘Mijn account’ en vervolgens op ‘Gekoppelde accounts’. Klik je vervolgens in het volgende menu aan de linkerzijde op Google Analytics, dan verschijnen alle profielen in beeld die gekoppeld kunnen worden. In het Google helpcentrum staat gedetailleerde beschreven hoe een koppeling tot stand kan worden gebracht.

Zodra de koppeling gemaakt is tussen het AdWords en het Analytics account, is het mogelijk om een drietal nieuwe metrics toe te voegen aan de huidige statistieken. Het gaat om het Bouncepercentage, Pagina’s per bezoek en de Gemiddelde bezoekduur.

De drie nieuwe metrics vanuit Google Analytics zijn beschikbaar binnen de tabs Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties en Zoekwoorden. Deze nieuwe sets aan data geven ons nieuwe inzichten in de AdWords campagnes. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om advertentieteksten te beoordelen op basis van het bouncepercentage of gebruik deze metrics om de kwaliteit van zoekwoorden te bepalen nog voordat deze geconverteerd hebben.

Wij zijn uiteraard erg benieuwd naar wat jullie van deze nieuwe mogelijkheid vinden. Laat daarom gerust een reactie achter. Wij horen graag jullie mening!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.