Vanaf 1 juli 2023 werkt alleen Google Analytics 4 nog

Het einde van Universal Analytics

Google heeft aangekondigd dat Universal Analytics vanaf 1 Juli 2023 definitief plaats maakt voor haar opvolger: Google Analytics 4. Dit betekent dat het licht langzaam uitgaat voor een platform dat al sinds Oktober 2012 in gebruik is. Lees hieronder wat voor gevolgen het voor u heeft en hoe u zich het beste kan voorbereiden op deze volgende stap. 

HomeBerichtenHet einde van Universal Analytics
Geplaatst 30 maart 2022 - Geschreven door: David Compagner

Wat heeft Google tot nu toe bekend gemaakt?

Google heeft aangekondigd dat vanaf 1 Juli 2023 alle Universal Analytics properties stoppen met het registreren van nieuwe hits. Voor betaalde 360 properties duurt dit iets langer, deze stoppen 1 Oktober in datzelfde jaar. Dit luidt effectief het einde in van Universal Analytics, omdat het dan niet meer mogelijk is om het programma te gebruiken voor online tracking en analyse van data. Vanaf dat moment is er dus alleen nog Google Analytics 4, de nieuwste versie van Google Analytics. Wel is er een overgangsperiode aangekondigd waarbij het mogelijk is om tenminste 6 maanden inzicht te hebben in de reeds verzamelde historische data.

Wat zijn de gevolgen voor u?

Verzamelde data uit Universal Analytics kan niet worden overgezet naar Google Analytics 4, daarom is het verstandig om zo vroeg mogelijk data te gaan verzamelen in Google Analytics 4. Dit maakt het mogelijk om nu alvast te beginnen met het verzamelen van data, zodat het in Juli 2023 gelijk mogelijk is om jaar op jaar vergelijkingen maken. Historische data is belangrijk voor veel verschillende analyses, zorg dus dat u tijdig uw properties overhevelt naar Google Analytics 4. Daarnaast adviseren we om uzelf alvast wegwijs maken in de functionaliteiten en mogelijkheden van de nieuwste versie van Google Analytics zodat uw rapportages hierop aangepast kunnen worden. De grootste verschillen tussen de twee programma’s zijn hier uitgeschreven.

Heeft u hulp nodig met de overstap naar Analytics 4?

We raden aan om nu actie te ondernemen om te zorgen dat u goed voorbereid bent op de overstap naar Google Analytics 4. We helpen vanuit SDIM graag bij deze overstap, u kunt contact met ons opnemen om adviezen in te winnen of om hulp te krijgen met het inrichten van uw Google Analytics 4 account.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op