Over HTTPS, SSL, webhosting en SEO

HomeBerichtenOver HTTPS, SSL, webhosting en SEO
Geplaatst 22 september 2014 - Geschreven door: Daan Aussems

SSL - HTTPS - SEOOngetwijfeld heeft u van verschillende hostingbedrijven een nieuwsbrief ontvangen over de SSL-certificaten. Dit was waarschijnlijk naar aanleiding van een blogpost die Google heeft geplaatst op Google Webmaster Central Blog.

We kunnen ons voorstellen dat uit deze blogpost van Google veel reacties en vragen zijn ontstaan. Google spreekt in weinig gevallen expliciet over welke factoren gelden voor het bepalen van de posities in de zoekresultaten. Dat is ook nu weer het geval.

Het is niet vreemd om een beveiligde verbinding te serveren wanneer gebruikers gevoelige informatie op de site moeten invullen en verzenden. Maar om de beveiligde verbinding breed op de site in te zetten is weer een ander verhaal. Hieronder hebben we globaal een aantal voor- en nadelen voor u onder elkaar gezet.

Voordelen van SSL verbinding:

  • Hogere betrouwbaarheid
  • Minder gevoelig voor hackers
  • Het lijkt een (kleine?) SEO-factor te gaan worden

Nadelen van SSL verbinding:

  • Kan ten kosten gaan van de laadsnelheid door tussenkomst van een beveiligde verbinding.
  • Extra kosten voor webhosting

Moet u nu over naar een HttpS (SSL) verbinding voor SEO?

In welke mate een HTTPS verbinding effect voor uw SEO resultaten gaat hebben is nog afwachten. Volgens Google heeft dit effect nu nog weinig invloed op de rankings in de zoekresultaten, maar kan wellicht in de toekomst toenemen. Het is dus een SEO factor die vooral interessant is wanneer uw site veel gevoelige inhoud bevat. Een voorwaarde is dat uw webhosting al voldoende snel is om de tragere Https-verbinding op te vangen. Tot slot is het de vraag of u in uw SEO-traject prioriteit moet geven. Als u al vergevorderd bent met SEO is dit een punt wat u nu al kunt oppakken. Er zijn echter veel meer SEO-factoren en als u daar nog niet ver mee bent hoeft u zich nu echt nog geen zorgen te maken. Een goede, snelle en straks dus ook veiligere verbinding, is altijd goed voor de snelheid van uw website en dat is weer goed voor de ervaring van bezoekers en DAT is uiteindelijk ook goed voor de SEO.

De vraag die u zich moet stellen is of de extra kosten voor een snelle, beveiligde verbinding opwegen tegen de meerwaarde voor uw bezoekers en eventueel in de toekomst ook een kleine SEO-winst.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.