2 benchmarks om te bepalen of uw Google Ads voldoende scoort

HomeBerichten2 benchmarks om te bepalen of uw Google Ads voldoende scoort
Geplaatst 3 oktober 2011 - Geschreven door: Jan Dirkzwager

We krijgen vaak de vraag of we een lopende Google Ads campagne willen beoordelen. Een second opinion is natuurlijk ook een veelgebruikte verkooptechniek. Dat is echter niet voor niets. Een goede second opinion zet uw huidige Google Ads campagne resultaten immers af tegen benchmarks en daar heeft u iets aan.

Op basis van de gangbare metrics waarop een campagne beoordeelt kan worden(CTR, Conversieratio, kosten per conversie, Quality Score, etc.) is redelijk aan te geven of een campagne beter kan. Het wordt echter lastiger als er moet wordt gevraagd hoeveel beter een campagne minimaal toch zou moeten kunnen scoren.

In de loop der jaren hebben we een dermate groot aantal campagnes beoordeeld, geoptimaliseerd en opgezet, dat we met vertrouwen een tweetal benchmarks kunnen delen:

1. Het conversiepercentage van Google Ads campagne in vergelijking met het website conversiepercentage

Wij gaan er vanuit dat een campagne conversiepercentage niet meer dan 25% lager dan uw website gemiddelde mag liggen. Hier kunnen een aantal mitsen en maaren aan zitten, maar het is een goede vuistregel om de kwaliteit van uw campagne op te beoordelen.

Tip: gebruik ‘Advanced Segments’ in Google Analytics om het segment ‘alle bezoeken’ te vergelijken met het ‘betaald zoekverkeer’.

2. Het Google Ads conversiepercentage vs. het conversiepercentage van de organische zoekresultaten

Als uw betaalde zoekmachine bezoeken veel slechter converteren dan uw organische, onbetaalde zoekmachinebezoeken, is er iets aan de hand. Het kan natuurlijk zijn dat u fantastisch goede organische bezoekers uit Google realiseert, of dat u enkel op eigen naam gerelateerde zoekwoorden wordt gevonden. Het kan echter ook zijn dat uw Google Ads campagne kwalitatief slechte clicks genereert. Wij gaan er vanuit dat een Google Ads campagne conversieratio niet meer dan 10% onder het organic search conversiepercentage mag liggen. Hogere conversiepercentages zijn overigens zeker geen uitzondering.

Door koppeling van Google Analytics aan Google Ads krijgt u automatisch uw organische en Google Ads bezoeken separaat gerapporteerd.

Wilt u zelf ook een kostenloze, geheel objectieve second opinion op uw huidige Google Ads campagne? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact op met een Ads Qualified medewerker van SDIM.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.