Shopify scripts worden vanaf augustus 2025 niet meer ondersteund

Shopify wijzigt script implementaties: Let op je Google Tag Manager!

Shopify heeft aangekondigd dat additionele scripts verwijderd gaan worden vanaf 28 augustus 2025. Lange tijd was dit hoe Google Tag Manager werd toegevoegd bij Shopify webshops, dus check goed of jij hier gebruik van maakt. Hoe je dit kan controleren en wat oplossingen zijn lees je verder in deze blog.

HomeBerichtenShopify wijzigt script implementaties: Let op je Google Tag Manager!
Geplaatst 27 mei 2024 - Geschreven door: Jesse Wieleman

Shopify heeft zoals gezegd het uitfaseren van Shopify Scripts aangekondigd. Dit was de oplossing om scripts toe te voegen in onder andere de checkout of de bedankpagina. Omdat dit langere tijd de meest gebruikte manier was om Google Tag Manager tracking in te stellen op de bedankpagina, is het goed om te checken of ook jouw Shopify website deze manier gebruikt voordat ineens de tracking er volledig uitligt.

Hoe kan je checken of jouw website dit nog gebruikt?

Dit kan staan op meerdere plekken. We beginnen op de checkout pagina. Hier kan je komen door te gaan naar Settings -> Checkout -> Additional Scripts. Als er hier in het rood omcirkelde blok (order status page additional scripts) scripts staan, controleer dan goed welke tooling het is en zorg dat deze omgezet worden. Gebruik je Google Tag Manager, dan is het grote kans dat deze daarin staat. Alle scripts die hierin staan moeten omgezet worden naar andere tooling.

Tweede plek waar dit kan staan is Online Store -> Preferences -> Additional Google Analytics Javascript. Dat ziet er dan als volgt uit. Dit is wel een flink verouderde manier, maar kan nog zijn dat het daar bij je staat. Wederom als het hier staat, is het goed om aan te gaan passen.

Ons advies

Mocht het zo nog staan, dan zouden wij dat dus aanpassen om je tracking goed te houden. Je kan gebruik maken van de Shopify manier zelf al zouden wij aanraden om gebruik te gaan maken direct van Server Side Google Tag Manager via Stape.io en hun Shopify Plugin voor Server Side Google Tag Manager. Uiteraard ondersteunen we vanuit SDIM bij beide manieren graag en leggen we uit wat de voor en nadelen zijn.

Heb je vragen hierover of wil je ook aan de slag met Server Side Google Tag Manager? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de ideale oplossing voor jouw bedrijf.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op