Vacaturemarketing Update – Maart 2022

Blijf up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vacaturemarketing. In deze update ontdekt u meer over vacaturemarketing op Facebook en verschillende diensten van Indeed.

HomeBerichtenVacaturemarketing Update – Maart 2022
Geplaatst 31 maart 2022 - Geschreven door: Yannick Bos

Beleidswijziging Meta

Meta heeft in Q1 2022 een nieuw beleid rondom werkgelegenheidsberichten geïntroduceerd. Met het nieuwe beleid tracht Meta discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Dit heeft grote gevolgen voor vacaturemarketing binnen Facebook en Instagram. 

Om discriminatie tegen te gaan zijn de targeting mogelijkheden drastisch ingeperkt. Het is hierdoor niet meer mogelijk om op leeftijd en geslacht te targeten. Een bijkomend probleem is dat er enkel nog vanaf 18+ getarget kan worden, dus vacaturemarketing voor jongere doelgroepen is niet langer mogelijk.

Ook is het niet meer mogelijk om de advertenties te vertonen in een kleine straal of op specifieke postcodes. De locatie selectie moet alle gebieden bevatten binnen een straal van 15 kilometer vanaf een geselecteerd(e) plaats, adres of speld. 

Verder zijn de mogelijkheden voor gedetailleerde targeting minimaal geworden. Facebook biedt enkel nog interesse targeting aan op basis van een set door Facebook gedefinieerde functie rollen, zoals bijvoorbeeld accounting, computer science en digital marketing. Alle overige gedetailleerde targeting opties zijn niet meer beschikbaar voor werkgelegenheidsberichten.

Indeed introduceert vernieuwde campagne opzet

Veel gebruikers van gesponsorde vacatures op Indeed hebben het waarschijnlijk al gemerkt: Indeed heeft een nieuwe manier van campagnes opzetten uitgerold. In dit blog worden de belangrijkste verschillen beschreven.

Wijziging campagnedoelstellingen

Het aanmaken van een campagne begint nu met het selecteren van een doelstelling, waarbij er meer keus is dan voorheen. Hieronder een overzicht van de nieuwe campagnedoelstellingen.

Max Volume

Doelstelling: Zo veel mogelijk sollicitaties realiseren binnen het budget.
Resultaat: Budget gaat voornamelijk naar de best presterende vacatures.

Balance

Doelstelling: Gelijk aan Max Volume, maar met click balancing.
Resultaat:
Gelijkmatige verdeling van het budget over de verschillende vacatures.

Target CPA

Doelstelling: De campagne optimaliseren op basis van een vooraf bepaalde CPA doelstelling.
Resultaat: Uitgaven worden beperkt wanneer de CPA doelstelling niet (meer) behaald kan worden.

Wellicht herkent u deze campagnedoelstelling nog van de oude campagne opzet. Toen der tijd heette dit ITA Apply, maar deze losse dienst van Indeed is komen te vervallen.

Target Applications

Doelstelling: Het realiseren van een vooraf bepaald aantal sollicitaties.
Resultaat: Het volume loopt terug wanneer het vooraf bepaalde aantal sollicitaties bereikt is.

Overzicht doelstellingen

Bron: Indeed.com

Overige wijzigingen

Verder heeft Indeed de UI (User Interface) van de campagne builder flink onder handen genomen. De gebruiker wordt nu stap voor stap door het proces geleid, in plaats van dat zij een scherm vol opties in instellingen te zien krijgen.

Het overzicht met vacatures die toegevoegd kunnen worden aan de campagne is versimpeld. Gebruikers kunnen nu simpelweg door de lijst vacatures scrollen en de juiste selecteren. Ook is het nog steeds mogelijk om middels geavanceerde zoekopdrachten de juiste vacatures te selecteren.  

De overige opties zijn vrijwel hetzelfde gebleven, maar wel in een nieuw jasje gestoken. Een interessante toevoeging bij de budgetten is dat er nu ook een maximum budget per vacature ingesteld kan worden. Op deze manier kunt u voorkomen dat een te groot deel van het budget besteed wordt op dezelfde vacature.

Indeed salarisvergelijker

Veel gebruikers van gesponsorde vacatures op Indeed ervaren de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt in de vorm van toegenomen concurrentie. Het is daarom des te belangrijker dat wanneer een potentiële sollicitant interesse in uw bedrijf heeft, de arbeidsvoorwaarden competitief zijn. Indeed heeft een handige tool ontwikkeld gebruikers inzicht krijgen in de gemiddelde salarissen per functietitel.: de Indeed Salarischeck.

Aan de hand van een functietitel en locatie toont de salarischeck een overzicht van de gemiddelde salarissen in de markt. Hiermee kunnen werkgevers in één oogopslag zien hoe competitief het geboden salaris is.

Salarisvergelijker Indeed

Bron: Indeed.com

Indeed stopt met conversiepixel – wat nu?

Per 1 oktober 2021 werkt de Indeed Conversion Pixel niet meer, dus deze kan van de website verwijderd worden. Dit betekent dat Indeed niet meer kan bijhouden of er sollicitaties hebben plaatsgevonden via de website. Indeed kan alleen sollicitaties doormeten als iemand via de Indeed interface solliciteert. De gebruikers van Indeed hebben nog steeds twee opties om te solliciteren. De potentiële sollicitant kan via Indeed solliciteren of via de website van de werkgever. Dat laatste werd nog wel een stapje moeilijker omdat Indeed de gebruiker nu verplicht in te loggen voor kan worden doorgeklikt naar de website van de werkgever. Daarnaast kan de drempel voor solliciteren op Indeed zo laag liggen dat de kwaliteit van sollicitanten daardoor ook daalt.

Wat zijn de voor- en nadelen voor u als werkgever? Als u gebruikers via Indeed laat solliciteren mist u gebruikersdata in Google Analytics én daarnaast komen sollicitanten niet direct in het ATS systeem, tenzij er een koppeling is gemaakt tussen Indeed en het ATS systeem. Indeed heeft echter nog geen standaard koppelingen met alle ATS systemen. Al met al een ingewikkelde keuze. Hierbij het advies van SDIM: Maakt u gebruik van een ATS systeem? Zorg er dan voor dat gebruikers via de website solliciteren, dit scheelt veel handmatig werk en daarnaast is de gebruikersdata beschikbaar in Google Analytics.

Nieuw: Trusted Media Network van Indeed

Indeed introduceert het Trusted Media Network. Het kan vergeleken worden met Google Partners binnen Google. Het Trusted Media Network kun je per campagne in de instellingen aan of uitzetten. Het Trusted Media Network bestaat uit sites als Jooble, Jobrapido, Joblift en Jobbird. Mocht extra volume in de campagne gewenst zijn is dit zeker het testen waard!  

Op dit moment wordt de opties voor Trusted Media Network uitgerold. Mocht dit nog niet zichtbaar zijn in de interface kun je hier Indeed voor benaderen. Zij kunnen dit alsnog aanzetten.

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond vacaturemarketing? Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis nooit meer een update!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op