Video Marketing Update Maart 2019

HomeBerichtenVideo Marketing Update Maart 2019
Geplaatst 8 maart 2019 - Geschreven door: Chloë Fonville

Wil jij de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van video marketing weten? SDIM zet het voor je op een rijtje!

Update Video Marketing Maart 2019:

  • YouTube Kids
  • Maximize conversions beschikbaar bij TrueView for Action
  • TrueView for Reach
  • 15 sec non skippable available
  • LinkedIn live video

YouTube Kids

Google heeft YouTube Kids geïntroduceerd in Nederland. Als je via een Family Link een Google-account maakt voor je kind dat jonger is dan 13 jaar kan je kind de YouTube Kids app gebruiken.
De app YouTube Kids bevat ook, beperkt, betaalde advertenties. Normaliter kan je in je YouTube campagne bij plaatsingen een app aanklikken. De YouTube Kids app staat echter niet in de lijst van plaatsingen..
Voor het adverteren op de YouTube kids app moet je kiezen voor “+ meerdere plaatsen opgeven” binnen het toevoegen voor plaatsingen. Hier kan je de linkjes voor de app in de App Store en Google Play Store ingeven: https://itunes.apple.com/us/app/id936971630 en https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.youtube.kids.

Adverteren op de YouTube kids app

Google hanteert een behoorlijk strikt beleid vanwege de gevoelige doelgroep. Hieronder de vereisten qua advertentie-indelingen en advertentietargeting. Uiteraard mag je ook geen advertenties laten zien met volwassen content (politiek, daten, beauty).

Vereisten advertentie-indelingen en advertentietargeting

Maximize conversion beschikbaar bij TrueView for Action

Vanaf februari 2019 zal Maximize conversions als automatische biedstrategie beschikbaar worden gesteld binnen het format “TrueView for action”.  Voorheen kon je in “TrueView for action” alleen Target CPA gebruiken wat niet voor elke klant relevant was. Nu kan je toch profiteren van de Call to action die je kan gebruiken bij TrueView for action en kan je gebruik maken van maximize conversions.

TrueView for Reach

Je kunt nu gebruik maken van TrueView in-stream skippable ads in combinatie met CPM biedingen. Dit wordt ook wel TrueView for Reach genoemd door Google. Dit was al een beta maar is nu volledig uitgerold. Je kan het beste TrueView for Reach gebruiken voor awareness en bereik van je merk.  Als je hiervan gebruik wilt maken moet je binnen Google Ads kiezen voor Merkbekendheid en bereik –> Video –> inStream advertenties die kunnen worden overgeslagen.

15 seconden non skippable ads

Voorheen waren 15 sec non skippable ads beschikbaar maar alleen via YouTube reservering via een accountmanager van Google. Vanaf 22 januari zijn deze advertenties ook beschikbaar in een veilingcampagne. Als je hiervan gebruik wilt maken kan je binnen Google Ads kiezen voor Merkbekendheid en bereik –> Video –> Kan niet worden overgeslagen.

15 seconden non skippable ads

LinkedIn Live Video

LinkedIn komt net als Facebook met LinkedIn Live. De beta versie wordt eerst in de Verenigde staten uitgerold. Het is niet duidelijk of het voor iedereen beschikbaar gaat worden, dat hangt af van de resultaten. Je zou LinkedIn Live kunnen inzetten voor Webinars, Q&A, Interne interviews, Product introducties & uitreikingen van awards of onderscheidingen.

Heb je nog vragen over video marketing? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.