Wat is Auto-GPT en hoe gebruik je het?

Auto-GPT is een autonome software-agent voor kunstmatige intelligentie (AI). Auto-GPT maakt gebruik van GPT-4 (of GPT-3.5) van OpenAI. Het is een van de eerste toepassingen van GPT-4 voor het uitvoeren van zelfstandige taken. Auto-GPT probeert doelen te bereiken door op te splitsen in subtaken en het internet en andere tools in een automatische lus te gebruiken. Auto-GPT is ontwikkeld in Python door Toran Bruce Richards en uitgebracht op 30 maart 2023.

HomeHelpcentrumAIWat is Auto-GPT en hoe gebruik je het?

ChatGPT vs Auto-GPT

ChatGPT heeft de wereld inmiddels veroverd, grotendeels dankzij het doodeenvoudige framework. ChatGPT is ‘gewoon’ een AI-chatbot die in staat is om overtuigende tekst in natuurlijke taal te produceren als reactie op de input (prompt) van een gebruiker. In tegenstelling tot interactieve systemen zoals ChatGPT, die handmatige prompts vereisen voor elke taak, stelt Auto-GPT zichzelf nieuwe doelen om te bereiken zonder een verplichte behoefte aan menselijke input. Auto-GPT kan prompts beantwoorden om een doel te bereiken, maakt zijn eigen prompts en herziet deze in reactie op nieuwe informatie. Auto-GPT beheert zijn kortetermijn- en langetermijngeheugen door te schrijven naar en te lezen uit databases en bestanden. Ook kan Auto-GPT zelfstandig internetgebaseerde acties uitvoeren, zoals zoeken op het web, formulieren lezen en API’s gebruiken. Daarnaast heeft Auto-GTP een tekst-naar-spraak functionaliteit voor gesproken output.

Als je bijvoorbeeld een welkomstborrel voor een collega wilt plannen met ChatGPT moet je specifieke vragen stellen, zoals “Help me bij het plannen van een welkomstborrel voor mijn nieuwe collega op de data-afdeling”. ChatGPT genereert dan een lijst met dingen waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld een thema, een locatie, eten, drinken en decoraties. Je moet ChatGPT echter vragen voor elke volgende stap, zoals het kopen van cadeaus of het verzenden van uitnodigingen. Auto-GPT daarentegen kan zichzelf doorvragen en elke subset van een probleem aanpakken zonder menselijke tussenkomst. Als je Auto-GPT bijvoorbeeld vraagt om een bedrijfsfeestje te plannen, kan het een thema ontwikkelen, gastenlijsten maken, uitnodigingen versturen en zelfs cadeaus kopen, helemaal alleen.

Auto-GPT gebruiken

Zoals bij veel GitHub-projecten, is het instellen van Auto-GPT niet zo eenvoudig als het downloaden van een bestand of het bezoeken van een website. Er zijn een paar belangrijke vereisten die nodig zijn voordat je aan de slag gaat, waaronder Python 3.8 (of hoger), een OpenAI API-sleutel en een Pinecone API-sleutel. Je hebt ook een ElevenLabs API nodig als je de optionele tekst-naar-spraakfunctie wilt. Links naar deze zijn te vinden op de Auto-GPT GitHub-pagina, samen met andere belangrijke informatie. Zodra je aan minimaal de eerste drie vereisten hebt voldaan, klik je op “Code” en download je het zipbestand. Als alternatief kun je de bestanden openen via de Git-toepassing.

Open eerst een opdrachtregelprogramma zoals Terminal (mac) of PowerShell, waar je “git clone https://github.com/Torantulino/Auto-GPT.git” moet typen om de repository te klonen. De tweede stap is om “cd ‘Auto-GPT'” te typen om naar de projectmap te navigeren. Typ vervolgens “pip install -r requirements.txt” om de vereiste dependencies te installeren. Ten slotte moet je het bestand “.env.template” hernoemen naar “.env” en de OpenAI API-sleutel invullen.

Zodra je Auto-GPT hebt geïnstalleerd, is het eenvoudig te gebruiken. Het zal je eerst vragen jouw bot een naam te geven, gevolgd door een doel. Er zijn voorbeelden van beide gegevens om je een duwtje in de goede richting te geven.Auto GPT

Huidige situatie van Auto-GPT

Auto-GPT kan zelf code schrijven, fouten vinden, testen, aanpassen en verbeteren. Het is alleen nog niet zeker of mensen het in de huidige vorm echt gaan gebruiken in het dagelijks werk. Auto-GPT heeft regelmatig problemen door vreemde zaken die het taalmodel zelf bedenkt. Ook kan het soms moeilijk bij de les blijven en is de uitkomst soms niet samenhangend met het verzoek. Ontwikkelaars proberen deze problemen wel op te lossen. Op dit moment is het vaak zo dat wanneer Auto-GPT een taak klaar heeft, het niet meer weet hoe het later moet. En als het bijvoorbeeld een programma maakt, vergeet het vaak om dat programma later te gebruiken. Auto-GPT vindt het nog redelijk lastig om taken op te delen, om te snappen wat het probleem is en hoe doelen samenhangen. Het werkt ook niet perfect met de nog veelgebruikte GPT-3.5 API en begrijpt hierdoor soms simpele instructies niet. Dit neemt niet weg dat deze versie slechts een begin is in de ontwikkeling van autonome AI software-agents die onze toekomst definitief gaan veranderen.

De toekomst Auto-GPT onzeker

Op 14 maart 2023 bracht OpenAI het GPT-4 taalmodel uit, dat indruk maakte met zijn aanzienlijk verbeterde prestaties op een breed scala aan taken. Hoewel GPT-4 zelf geen autonome acties kan uitvoeren, ontdekten onderzoekers tijdens veiligheidstests dat GPT-4 in staat was om acties in de echte wereld uit te voeren, zoals het overtuigen van een TaskRabbit-medewerker om een CAPTCHA-uitdaging op te lossen. Microsoft-onderzoekers beweerden dat GPT-4 “redelijkerwijs kan worden beschouwd als een vroege (maar nog onvolledige) versie van een Artificial General Intelligence (AGI) systeem”, hoewel ze benadrukten dat hun experimenten ook aanzienlijke beperkingen van het systeem aantoonden. Auto-GPT is een veelbelovende autonome AI-agent die mensen kan helpen bij het automatiseren van taken en het bereiken van hun doelen zonder constante menselijke tussenkomst. De technologie is nog in ontwikkeling, maar het potentieel voor toekomstige toepassingen en verbeteringen is groot. Het is nog onzeker hoe Auto-GPT verder ontwikkeld wordt. De kans is groot dat binnenkort een betere opvolger beschikbaar komt.

Opkomst van self-prompting

Taalmodellen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk geëvolueerd, met vooruitgang in generatieve AI die heeft geleid tot indrukwekkende toepassingen in verschillende industrieën. Een van de belangrijke innovaties is self-prompting (ook wel auto-prompting) taalmodellen, die de mogelijkheid hebben om nieuwe prompts te ontwikkelen en uit te voeren op basis van de eerste invoer. Deze technologie heeft het potentieel om de automatisering in verschillende sectoren radicaal te veranderen, van bedrijfsbeheer tot het genereren van creatieve inhoud. Naast Auto-GPT zijn er verschillende modellen in ontwikkeling. SDIM houdt de ontwikkelingen nauw in de gaten en je kunt altijd contact met ons opnemen voor advies of informatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.