Wat is Consensus AI en hoe werkt het?

Consensus is een zoekmachine die AI (kunstmatige intelligentie) gebruikt om bevindingen rechtstreeks uit wetenschappelijk onderzoek te extraheren. Consensus AI maakt toegang tot wetenschappelijke informatie gemakkelijker dan ooit. De geavanceerde zoekmachine benut de kracht van kunstmatige intelligentie om informatie rechtstreeks uit wetenschappelijk onderzoek te halen en te verwerken, waardoor gebruikers op bewijs gebaseerde antwoorden op hun vragen en zoekopdrachten ontvangen.

HomeHelpcentrumAIWat is Consensus AI en hoe werkt het?

Zoeken op het internet naar onpartijdige wetenschappelijke informatie kan erg lastig zijn. Helaas komt het nog te vaak voor dat de eerste resultaten desinformatie, advertenties of spam bevatten. Consensus AI heeft de missie om de bron te worden waar internetgebruikers naar toe navigeren voor deskundige informatie. Consensus is een zoekmachine die taalmodellen gebruikt om antwoorden uit onderzoekspapers naar boven te halen en samen te vatten. De missie van het bedrijf is om vakkennis toegankelijker te maken voor iedereen. Zo is de zoekmachine geschikt om te helpen bij een academisch onderzoek, maar ook om expertkennis te democratiseren door de resultaten van onderzoek naar een bepaald onderwerp beschikbaar te stellen aan iedereen die er meer over wil leren.

Consensus AI logo

Hoe werkt Consensus AI?

De Consensus AI-zoekmachine gebruikt een combinatie van natuurlijke taalverwerking, machine learning en blockchain-technologie om webinhoud te analyseren en te evalueren. Evenals om content makers te belonen en te stimuleren. Een tweede AI-model wordt gebruikt om de artikelen te lezen en de relevante informatie te onttrekken die de zoekvraag van de gebruiker beantwoordt. Wanneer de gebruiker de juiste vragen stelt, wordt elk resultaat ondersteund met een betrouwbaarheidsniveau dat het aantal en de kwaliteit van de bronnen weerspiegelt die deze ondersteunen.

Consensus AI

Voorbeeldvragen en tips voor gebruik

Consensus helpt antwoorden te vinden die onderzoekers hebben gevonden. De vragen die gesteld kunnen worden, moeten wel wetenschappelijk zijn. Bijvoorbeeld:

  • Wat zijn de effecten van immigratie op de economie?
  • Wat zijn de geestelijke gezondheidsvoordelen van psychedelica?
  • Is de mensheid van nature agressief?
  • Heeft het slaan van een kind effect op de ontwikkeling?

Het is een goed idee om vragen te stellen die waarschijnlijk zijn onderzocht. Wanneer relaties tussen bepaalde onderwerpen zijn onderzocht kun je hierover ook eenvoudig informatie vinden, bijvoorbeeld: armoede en dictatuur. We raden aan de zoekmachine te gebruiken in het Engels voor de beste resultaten. In tegenstelling tot veel taalmodellen is het bij Consensus AI aan te raden zo eenvoudig mogelijk de vraag te formuleren.

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het gebruik van Conversus AI? Neem gerust contact op.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.