Snippet

Wat is een snippet?

Een snippet is een stukje tekst dat vertoont wordt wanneer een zoekopdracht wordt ingevoerd in de zoekbalk van een zoekmachine. Snippets geven inzicht in waar de website over gaat. De snippet wordt vertoont op de zoekresultatenpagina, ook wel de SERP (search Engine Result Page) genoemd.

HomeHelpcentrumBegrippenlijstWat is een snippet?

Hoe ziet een snippet eruit?

De snippet bestaat uit drie elementen: 

  1. URL: het unieke webadres van de website op het internet
  2. Page title: de paginatitel van de webpagina
  3. Meta description: een beschrijving van de inhoud op de webpagina

Waarom is dit belangrijk?

Een zoekresultaat in een zoekmachine is de eerste indruk van een webpagina. Als de eerste indruk van de snippet goed is én past bij de zoekintentie van de bezoeker is de kans groter dat de bezoeker op uw resultaat klikt. Zorg ervoor de informatie in de snippet altijd overeenkomst met de inhoud van de pagina, klopt de informatie in de snippet niet dan zal de bezoeker je pagina meteen weer verlaten en kan je pagina als niet relevant gezien worden door een zoekmachine. 

Hoe controleer ik een snippet?

Typ site:(url) in de zoekbalk van de Google, zo zie je hoe de snippet van de webpagina er op dit moment uit ziet. Je kan informatie in een snippet aanpassen in uw eigen contentmanagementsysteem systeem van de website. Wanneer de page title en meta description worden aangepast, kan de zoekmachine deze overnemen in de snippet. 

 

Gerelateerde kennisartikelen

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.