Social media

Reddit advertising

Ben jij op zoek naar een advertentiekanaal waarmee je nieuwe doelgroepen kunt aanspreken en je algehele bereik kunt vergroten? 

Indien je bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, is Reddit advertising wellicht een uitkomst. In dit artikel wordt uitgelegd wat Reddit precies is, welke advertising mogelijkheden er zijn en wat de voordelen zijn van adverteren op Reddit.

Waarom SDIM

 • Top 3 Emerce 100
 • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
 • Data-driven & resultaatgericht
 • Heldere taal, no nonsense
 • Loyale partner voor de lange termijn
 • Transparante pricing
 • Hoog kennisniveau
HomeDienstenSocial mediaReddit advertising

Wat is Reddit

Officieel is Reddit een sociaal netwerk net zoals Facebook, Instagram en Twitter. Toch verschilt Reddit sterk van de traditionele sociale netwerksites. In de praktijk heeft Reddit meer weg van een forum dat door miljoenen mensen wordt gebruikt. Gebruikers van de site, ook wel ‘redditors’ genoemd, kunnen berichten plaatsen in de vorm van een tekst, maar ook afbeeldingen, links of video’s kunnen gedeeld worden in een bericht. Andere redditors kunnen vervolgens reageren op de geplaatste berichten door te stemmen. Ze geven een “upvote” om de zichtbaarheid van het bericht te vergroten of een “downvote” om de zichtbaarheid te verminderen. 

Reddit is opgebouwd uit een groot aantal subreddits die gecreëerd zijn rondom specifieke interesses en onderwerpen. Deze zogenoemde Subreddits kunnen een breed onderwerp behandelen, zoals ‘films’, of juist een niche-onderwerp, zoals ‘dwerghamsters’ of ‘Klassieke gitaren’. Reddit heeft momenteel meer dan 1,2 miljoen actieve subreddits. 

Reddit advertising

Reddit Ads is de advertentie omgeving van Reddit. Binnen Reddit Ads kun je als bedrijf vrij eenvoudig campagnes opzetten. Een voordeel van Reddit Ads ten opzichte van de grotere, meer verzadigde advertentiekanalen is dat het relatief goedkoop is om mensen te bereiken. 

Campagne types

Bij het maken van een advertentie kan er gekozen worden uit de volgende campagnedoelen:

 • Merkbekendheid en bereik: selecteer deze doelstelling als je van plan bent de bekendheid van jouw merk of product te vergroten. Betalen voor: CPM.
 • Verkeer: deze doelstelling is ideaal als je verkeer naar een specifieke pagina op jouw website wilt leiden, zoals de startpagina, blogpost of een andere bestemmingspagina. Betalen voor: CPC.
 • Conversies: als het doel is om waardevolle acties op je website te stimuleren, kies je deze doelstelling. Mogelijk wil je e-mail aanmeldingen of verkopen genereren. Betalen voor: CPC.
 • Videoweergaven: om meer weergaven op jouw video te krijgen kun je een advertentie plaatsen die deze op de voorgrond plaatst. Betalen voor: CPV.
 • App-installaties: indien je meer installaties voor een mobiele app probeert te genereren, kies je voor deze optie. Betalen voor: CPC.

Advertentie types

Na het selecteren van de campagnedoelstelling kun je vervolgens kiezen uit vier advertentietypes: Afbeelding, Video, Carrousel & Tekst.

Targeting mogelijkheden

Met de focus die Reddit legt op de verschillende subreddits is het geen verrassing dat hun targeting mogelijkheden vooral op interesses gebaseerd zijn en minder op bijvoorbeeld demografische gegevens. 

Deze zogenoemde community targeting toont advertenties aan redditors op basis van de onderwerpen waarmee ze zich actief bezighouden via subreddits. Reddit richt zich hierbij op bezoekers van een subreddit en toont advertenties aan gebruikers terwijl ze zich op de getargete subreddit bevinden of andere subreddits aan het verkennen zijn. Een voordeel van het targeten van interesses of subreddits is de mate van betrokkenheid: bezoekers van subreddits zijn vaak mensen die actief op zoek zijn naar informatie over het onderwerp in kwestie. Door te targeten op een geschikt subreddit kun je dus direct een warm publiek aanspreken. 

Reddit biedt verder zes verschillende categorieën voor advertentie targeting:

 • Locaties
 • Interesses
 • Gemeenschap
 • Apparaat
 • Tijdstip
 • Aangepaste doelgroepen (o.b.v. mensen die interactie hebben gehad met advertenties of door het uploaden van e-maillijsten)

Ook is er een Reddit pixel meting beschikbaar waarmee je, na de pixel toegevoegd te hebben aan jouw website, gebruikersacties op de website kunt volgen na interactie met jouw advertentie op Reddit. Afsluitend kan je gebruik maken van de Reddit pixel om bezoekers opnieuw te targeten en conversies te stimuleren.

Welk publiek bereik je op Reddit?

 • 52 miljoen dagelijkse gebruikers
 • 82% van de gebruikers heeft of is bezig met het behalen van hun hbo of universitaire diploma
 • De meerderheid van de Reddit-gebruikers is man (61%)
 • 93% jonger dan 50 
 • Gemiddelde leeftijd tussen de 18 en 29

In het algemeen is Reddit vooral populair onder hoogopgeleide jongeren. Veruit de meeste Redditors zijn hbo of universitaire studenten en young professionals.

Is Reddit een geschikt kanaal voor jou?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Reddit-advertenties kunnen voor veel bedrijven de moeite waard zijn, maar alleen als je bereid bent een sprong in het diepe te wagen: Reddit heeft weinig weg van de standaard social advertentiekanalen.

Toch kan Reddit, met zijn relatief lage instapkosten een interessant alternatief bieden voor het targeten van specifieke gebruikers tegen veel lagere kosten dan uw typische betaalde campagne. Afsluitend is Reddit Ads vooral interessant wanneer er actieve subreddits bestaan voor het te adverteren product.

Overweeg jij om te adverteren op Reddit? SDIM is gespecialiseerd in adverteren op Reddit en heeft ervaring met het opzetten en optimaliseren van Reddit-campagnes. Vraag ons naar de mogelijkheden van Reddit advertising voor jouw organisatie.

 


Vragen over Reddit advertising?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op