SEO Content

SEO website structuur advies

Een website structuur is de basis van uw site. Het bepaalt niet alleen waar uw content komt te staan, maar ook in welke volgorde zowel gebruikers als zoekmachines op verschillende pagina’s terecht komen. Binnen een optimale website structuur maakt SDIM onderscheid in twee verschillende onderdelen: de opbouw van URL’s én de navigatiestructuur.

Waarom SDIM

 • Expert in 30+ SEO-tools
 • Realtime SEO-probleem signalering inbegrepen
 • Eigentijdse Full funnel SEO aanpak
 • Ervaring met elk CMS (Wordpress, Magento etc.)
 • Expert in website migraties
HomeDienstenSEO – zoekmachine optimalisatieSEO ContentSEO website structuur advies

URL-structuur en SEOwebsite structuur

URL-structuur gaat over de opbouw van URL’s. Een goede url-structuur is altijd gebaseerd op het zoekgedrag van uw doelgroep. Een logische eerste stap is dus om een zoektermenonderzoek te laten uitvoeren. Door de juiste zoektermen mee te nemen in de URL-structuur vergroot u de relevantie van uw site op deze zoektermen. Daarnaast gelden er nog verschillende andere best practices. Denk hierbij aan de lengte en indeling van URL’s, maar ook het wel of niet gebruiken van specifieke karakters.

Linkstructuur en navigatiestructuur website

Een goede interne linkstructuur helpt in de eerste plaats bezoekers te vinden waar ze naar op zoek zijn. In de tweede plaats is het ook een belangrijke aanwijzing voor zoekmachines. Met interne links geeft u namelijk aan zoekmachines de relevantie van pagina’s aan. Daarbij geldt bovendien dat een link in uw hoofdnavigatie waardevoller is dan ergens anders op uw pagina’s. Een optimale inrichting van de navigatiestructuur is o.a. gebaseerd op: zoekgedrag, huidige site statistieken, maar bijvoorbeeld ook concurrentie.

Belang van een goede website structuur

Zoekmachines volgen de links op uw site om alle content te ontdekken en te interpreteren.
Een goede linkstructuur is dus essentieel om uw content vindbaar te maken, maar ook om de onderlinge relatie en relevantie van uw pagina’s aan te geven. Bovendien hecht een zoekmachine waarde aan begrijpelijke, relevante URL’s. Door dit juist in te richten vergroot u de kans op goede posities en realiseert u meer organisch verkeer.

Website structuur advies

SDIM kan u zowel van een url-structuur als navigatiestructuur advies voorzien. Beschikt u nog niet over een gedegen zoektermenonderzoek? Laat dan eerst een zoektermenonderzoek uitvoeren om het zoekgedrag van uw doelgroep te bepalen.

Waarom bij SDIM?

Redenen om SDIM in te schakelen voor website structuur advies:

 • Groot team met development ervaring
 • Ervaring met grote én kleine bedrijven in diverse branches
 • Uitgebreide kennis van website structuur
 • Mogelijkheid tot direct schakelen met uw developer
 • Nauwkeurige werkwijze
 • Uitleg in heldere taal

Bent u geïnteresseerd in deze dienst of wilt u eerst meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. SDIM denkt graag met u mee.


Vragen over SEO website structuur advies?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op