Maandelijks bespreekt SDIM de laatste ontwikkelingen op het gebied van display- en video marketing, zodat jij als online marketeer op de hoogte blijft van de laatste veranderingen. In deze editie bespreken we updates over DV360 en YouTube. Lees snel verder!

Display & Video update Juni 2023

HomeBerichtenDisplay & Video update Juni 2023
Geplaatst 2 juni 2023 - Geschreven door: Gwoon Sun Lai

DV360 

Nieuw: Vertoningsfrequentie beheren met programmatic guaranteed campagnes

Het is nu mogelijk om de vertoningsfrequentie te beheren met programmatic guaranteed campagnes op third-party veilingen. Dit was voorheen alleen mogelijk voor programmatic guaranteed deals op Google Ad Manager. 

Link

Outcome based buying niet meer mogelijk

Deze geautomatiseerde biedstrategie werd in 2019 geïntroduceerd. Doel was om betere resultaten te realiseren, omdat het algoritme richt op het realiseren van het uiteindelijke doel (klikken, conversies of installaties) in plaats van te richten op het genereren van impressies.

 

Vanaf 1 juni 2023 is het niet meer mogelijk om nieuwe line items met outcome based buying op te zetten. Vanaf 1 juli 2023 zullen line items met outcome based buying niet meer uitleveren. In plaats daarvan zijn de volgende biedstrategieën beschikbaar als alternatief:

  • vertoningen maximaliseren
  • klikken of conversies maximaliseren
  • doel-cpm / doel-cpa
  • custom bidding

Toepassen negatieve zoekwoorden op Advertiser level

Binnenkort is het mogelijk om maximaal 1.000 zoekwoorden op adverteerdersniveau uit te sluiten. Alle bestaande en nieuwe line items zullen deze negatieve zoekwoorden automatisch meenemen.

YouTube

Samenvoegen targetinginstellingen

Vanaf eind mei worden de targetingopties ‘plaatsingen’, ‘zoekwoord’ en ‘contextuele targeting’ samengevoegd tot één contextuele targeting dimensie. Adverteerders moeten de targeting op line item aanpassen, zodat deze slechts één content targeting dimensie gebruiken per advertentiegroep. Zo wordt voorkomen dat line items worden onderbroken.

Link

Non-skippable 30 en 60 seconden op YouTube TV en YouTube Select TV

De non-skippable 30 en 60 seconden advertenties zullen binnenkort via Instant Reserve beschikbaar zijn wanneer YouTube TV en YouTube Select lineups worden getarget. Alleen in Amerika zal het mogelijk zijn om 30 en 60 seconden non-skippable ads op YouTube TV te draaien. Non-skippable 30 seconden advertenties zullen op YouTube Select en CTV apparaten beschikbaar zijn in de volgende landen: Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Japan, India en Zuid-Korea. 

YouTube Proximity Targeting

Met YouTube Proximity Targetingkunnen adverteerders hun campagne geografisch targeten op basis van een radius targeting, points of interest, adressen en GPS-coördinaten. Advertenties zullen dan rondom deze locaties worden vertoond. Hiermee is het mogelijk om consumenten op het juiste moment te bereiken. Deze feature is beschikbaar voor YouTube en partners line items.

YouTube Ad Safe Zones

Er is een nieuwe ‘safe zone’ instructie voor YouTube video’s, gebaseerd op verschillende schermen, formaten en campagnetypes. In de ‘unsafe area’ plaatst YouTube zelf overlays, CTA’s en knoppen. Gebruik daarom enkel de safe zone voor logo, tekst en graphics en voorkom daarmee dat deze elementen worden bedekt. 

Deel de transparante Video Ad Safe Zone Overlay met het videoproductieteam om er zeker van te zijn dat belangrijke elementen juist geplaatst worden.

Download de horizontale overlay voor video’s van 1920 x 1080 px.

Download de verticale overlay voor video’s van 1080 x 1920 px.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op