Display & Video update november 2023

Elke maand behandelt SDIM de recentste trends en wijzigingen in display- en videomarketing om jou up-to-date te houden. In deze editie bespreken onder andere de lancering van Google demand gen, nieuwe inzichten voor Ads Creative Studio en de groei van Connected TV!

HomeBerichtenDisplay & Video update november 2023
Geplaatst 9 november 2023 - Geschreven door: Niek van Loenhoud

Van de lancering van Google’s Demand Gen die Discovery Ads transformeert, tot de inzichten van Ads Creative Studio en de verfijnde targeting-opties van Display & Video 360. In deze maandelijkse update bespreekt SDIM de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van video en display marketing. Ontdek de nieuwste creatieve mogelijkheden en inzichten die je helpen om je online prestaties te verbeteren.

Demand Gen

Google’s Demand Gen belooft een revolutie in visuele campagnes en klantbetrokkenheid.

De toekomst van discovery ads gaat veranderen. Google heeft Demand Gen aangekondigd, een advertentievorm die de voormalige Discovery Ads vervangt. Met de belofte om creativiteit te koppelen aan geavanceerde AI-technologie, biedt Demand Gen boeiende, visueel aantrekkelijke campagnes die zijn ontworpen om actie te stimuleren en conversies te verhogen.

Consumenten verwachten tegenwoordig hun favoriete content en creators in diverse formaten te kunnen ervaren, of dat nu via het bekijken van sport hoogtepunten op YouTube is, het scrollen door korte Shorts of het bijblijven met hun interesses via Discover. Demand Gen-campagnes spelen in op deze verwachtingen door adverteerders de middelen te geven om gebruikers te bereiken waar ze het meest actief zijn.

Deze nieuwe campagnes, die vanaf 10 oktober 2023 voor de meeste Google Ads-gebruikers beschikbaar zijn, omvatten niet alleen de bestaande functies van Discovery-campagnes maar voegen ook nieuwe toe, waaronder een gevarieerd aanbod van adverteeropties en verbeterde rapportage mogelijkheden. Adverteerders kunnen kiezen uit een scala aan formaten — van korte video’s tot carrousels — en de creatieve controle behouden terwijl ze hun uitingen vormgeven.

Detailhandelaren kunnen hun productfeeds integreren om nog persoonlijker te adverteren, met een combinatie van video’s, afbeeldingen en tekst uit hun catalogi om shoppers items te tonen die aansluiten bij hun interesses en intenties.

Met geavanceerde target- en biedingsoplossingen stelt Demand Gen adverteerders in staat om nieuwe doelgroepen te bereiken door firts party data te combineren met Google’s interesse signalen. Hierdoor kunnen ze nieuwe klanten aantrekken die nog niet bekend zijn met het merk. Biedingsstrategieën zoals ‘Maximize Clicks’ kunnen helpen om de campagneprestaties af te stemmen op specifieke doelen.

Als je meer wilt weten over hoe je met Demand Gen advertenties de betrokkenheid en actie van je doelgroep kunt vergroten, kan SDIM je ondersteunen bij het verkennen en benutten van deze nieuwe digitale marketingmogelijkheden.

Creative Studio

Inzichten die jouw creatieve strategie versterken

Google Ads Creative Studio heeft iets nieuws aangekondigd: een speciale Insights-pagina die uw creatieve besluitvorming zal verbeteren. Door diepere inzichten over jouw doelgroep te bieden, kunnen we advertenties maken die niet alleen aansluiten, maar ook resoneren.

DV360 update

Target met precisie en verbeterde inzichten door de nieuwste Display & Video 360 updates voor Connected TV.

De nieuwste updates binnen Display & Video 360 stellen ons in staat om met nog meer precisie en inzicht te targeten. Met nieuwe targetingopties voor Connected TV en betere rapportage metrics, geeft Google adverteerders krachtige tools. SDIM helpt graag om deze nieuwe functies te benutten en uw campagnes naar een hoger niveau te tillen.

De Connected TV-markt is in een stroomversnelling geraakt, met een advertentiebesteding die in de VS volgend jaar de $30 miljard zal overschrijden. En een jaarlijkse groei van 22,4% is CTV een van de snelst groeiende advertentieformaten. Deze groei brengt echter ook complexiteit met zich mee, zowel om inzichtelijk te krijgen waar het mediabudget heen gaat als in het type inventory dat adverteerders kunnen kopen. Kopers willen vaak premium inventarory bemachtigen voor een niet-premium prijs, wat niet altijd realistisch is. Er zijn drie hoofdwegen voor het kopen van CTV-advertenties: direct kopen bij streamingdiensten zoals Netflix, kopen via programmatic platforms zoals DV360, of kopen bij CTV-apparaatmakers zoals Roku en Fire TV. Elk kanaal heeft zijn voor- en nadelen, variërend van exclusieve toegang tot inventory tot de uitdagingen van schaalbaarheid en transparantie.

Bij SDIM zetten we ons in om je te begeleiden door het steeds veranderende landschap van online marketing. Deze ontwikkelingen zijn slechts het begin. Ons bureau is er om je te helpen de mogelijkheden van deze updates volledig te benutten.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen je marketingdoelen te bereiken!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op