Google for jobs uitgerold in Nederland

Eindelijk is het zo ver: Google for Jobs is binnenkort ook beschikbaar in Nederland. Nadat het in 2017 al gelanceerd werd in de VS, volgden vele andere landen, maar voor Nederland was het nog even wachten. Nu lijkt het toch eindelijk zo ver en komen de eerste resultaten van Google for Jobs in Nederland voorbij. Wat betekent dit voor uw bedrijf en hoe kunt u hier op inspelen? Lees het in onderstaand blog.

HomeBerichtenGoogle for jobs uitgerold in Nederland
Geplaatst 11 februari 2020 - Geschreven door: Dennis Boogaard

Binnen de online marketing industrie in Nederland komen steeds meer berichten over zoekresultaten die Google for Jobs bevatten, maar het is nog niet standaard en nog niet zichtbaar op alle vacature gerelateerde zoekopdrachten. Dit is een teken dat Google momenteel aan het testen is en het niet lang duurt voordat het Google for Jobs officieel introduceert in Nederland.

Update 25-10-2020: Google heeft aangekondigd dat de zoekfunctie voor vacatures deze week world uitgerold voor alle gebruikers in Nederland.

Wat is Google for Jobs en welke gevolgen heeft het voor de vacaturemarkt?

Google is sinds 2017 begonnen met Google for Jobs. Ondanks dat het een vacaturesite lijkt, is dat het niet. Het is een uitgebreide search tool om vacatures te vinden. Google is zelf niet de bron van de vacature, maar plaatst vacatures die op vacaturewebsites of op de vacaturepagina van bedrijven staan. 

Vermoedelijk gaat Google for Jobs grote gevolgen hebben voor de vacaturemarkt in Nederland, Google is namelijk nog steeds een populair medium waar begonnen wordt in de zoektocht naar een baan. Waar momenteel grote vacaturewebsites hiervan profiteren gaat Google dit vermoedelijk (deels) overnemen. Nog steeds blijven de grote vacaturewebsites hoog presteren in de zoekresultaten, maar daarboven zal Google for Jobs prominent aanwezig zijn.

Google for Jobs voorbeeld zoekresultaat

Hoe bereidt u zich voor op Google for Jobs?

Zoals in de vorige blog is aangegeven zijn er twee manieren om u voor te bereiden op Google for Jobs.

  • Via de partner job boards van Google

Google werkt samen met grote vacaturesites om een zo goed mogelijk resultaat te leveren op termen gerelateerd aan vacatures. Welke vacature websites een samenwerking aangaan met Google in Nederland is nog niet bekend. 

Door uw website technisch te optimaliseren met gestructureerde gegevens, komen de vacatures op uw website in Google for Jobs terecht. Zorg er daarnaast voor dat u voldoende informatie geeft in de vacature zelf. Zoals bijvoorbeeld met bedrijfsinformatie, informatie over de baan zelf, maar ook vereisten en salarisindicaties. Want net als in de normale zoekopdrachten wilt Google ook hier het beste resultaat laten zien.

Laat SDIM een structured data advies voor u opstellen en u bent er zeker van dat u voorbereid bent op Google for Jobs!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.