Meta AI, LinkedIn Ads & Reddit Innovaties

In een constant veranderend landschap van sociale media blijven platformen zich aanpassen en innoveren. Deze maand hebben we opwindende ontwikkelingen gezien, van advertentie-innovaties tot spannende AI-ontwikkelingen. LinkedIn verkent nieuwe mogelijkheden met TV- en Live Events-advertenties, terwijl Reddit adverteerders voorziet van krachtige nieuwe functies. Bovendien heeft Meta een grote sprong voorwaarts gemaakt met de introductie van Meta AI, een geavanceerde AI-assistent gebaseerd op LLaMA-3 technologie. Dus, laten we samen deze nieuwe ontwikkelingen verkennen en op de hoogte blijven van de evolutie van sociale media!

HomeBerichtenMeta AI, LinkedIn Ads & Reddit Innovaties
Geplaatst 29 april 2024 - Geschreven door: Bas van Poorten

Meta Lanceert Revolutionaire AI-Assistent

Meta heeft een grote stap gezet in de wereld van kunstmatige intelligentie met hun nieuwste innovatie: Meta AI, gebaseerd op de geavanceerde LLaMA-3 technologie. Deze assistent, die al beschikbaar is op je telefoon, combineert gemak met slimme functionaliteiten en is volledig gratis. Deze aankondiging belooft een significante vooruitgang in hoe gebruikers interactie hebben met AI, met een sterke focus op gebruikersvriendelijkheid, privacy en aanpassingsvermogen.

De LLaMA-3, ontwikkeld door Meta’s zelf, staat bekend om zijn vermogen om complexe vragen te begrijpen en te beantwoorden met een verbluffende nauwkeurigheid. De AI-assistent die hierop is gebaseerd, gaat echter nog een stap verder door een meer contextueel bewust en interactief systeem aan te bieden. Deze AI-assistent is ontworpen om te leren van interacties met gebruikers, zich aan te passen aan hun voorkeuren en zelfs proactief suggesties en informatie te bieden die relevant zijn voor hun specifieke behoeften.

Meta AI

Meta AI

Meta AI is geïntegreerd in zoekfuncties over diverse Meta-apps zoals Facebook, Instagram, WhatsApp, en Messenger. Zo kun je, zonder van app te wisselen, vluchten opzoeken of de beste weekends voor een ski trip vinden. Zelfs tijdens het scrollen door je Facebook Feed kun je Meta AI vragen stellen over posts die je interessant vindt.

De nieuwe ‘Imagine’ functie van Meta AI maakt het genereren van afbeeldingen sneller en in hogere kwaliteit. Of het nu gaat om albumhoezen of mode-inspiratie, Meta AI brengt je creatieve visie tot leven.

Meta AI wordt als eerste uitgerold in volgende landen: Verenigde Staten, Australië, Canada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Zuid-Afrika, Oeganda, Zambia en Zimbabwe. Meta heeft nog geen specifieke details vermeld over wanneer de functie beschikbaar zal zijn in Nederland. Het is daarom raadzaam om updates van SDIM te blijven volgen voor specifieke updates.

LinkedIn test met TV en Live Events Advertenties

LinkedIn introduceert vandaag nieuwe advertentie oplossingen die het mogelijk maken voor professionals om hun doelgroepen zowel binnen als buiten het platform effectief te bereiken en te engageren. Deze ontwikkelingen zijn bedoeld om marketeers te helpen profiteren van de toenemende consumptie van videocontent, zowel op als buiten het platform.

LinkedIn TV Ads

In samenwerking met een reeks aanbieders van video content waaronder Paramount, Roku en Samsung Ads stelt LinkedIn marketeers in staat om video advertentiecampagnes te activeren die worden weergegeven op de smart-televisies van hun doelgroep.

LinkedIn CTV Campagne

Daarnaast heeft LinkedIn een samenwerkingsverband met NBCUniversal opgezet om LinkedIn Premiere te introduceren, een exclusief beheerd aanbod binnen Campaign Manager. Dit stelt adverteerders in staat om belangrijke beslissers binnen in de Verenigde Staten te targeten via de premium streaming-content van NBCUniversal. In het huidige televisielandschap is het bereiken van strategische doelgroepen in een premium omgeving van cruciaal belang voor het ontwikkelen van mediaplannen die presteren. – Dominick Vangeli, Senior Vice President & General Manager van Advanced Advertising, NBCUniversal. LinkedIn’s CTV en Premiere advertenties zijn vanaf deze week beschikbaar voor adverteerders in de VS en Canada. Het is nog onzeker wanneer deze nieuwe functies ook in Europa beschikbaar zullen zijn.

LinkedIn Live Event Ads

Parallel aan de introductie van CTV ads, verbreedt LinkedIn zijn advertentieaanbod met Live Event Ads. Deze nieuwe advertentievorm is specifiek ontworpen om de zichtbaarheid en betrokkenheid bij live-evenementen te verhogen.  LinkedIn meldt dat het aantal professionals dat evenementen in de app bekijkt met 34% is gegroeid in het afgelopen jaar, maar veel van deze evenementen blijven onopgemerkt, tenzij je toevallig verbonden bent met of het juiste mensen en merken volgt in de app.

LinkedIn Live Event Advertentie

 

Live Event advertenties stellen organisatoren in staat om hun evenementen doeltreffend te promoten voor, tijdens en na de daadwerkelijke gebeurtenis, wat zorgt voor een continue stroom van engagement en interactie met de doelgroep.

Krachtige Nieuwe Advertentie Features van Reddit

Reddit blijft zich ontwikkelen als een krachtig platform voor adverteerders door de introductie van nieuwe en geavanceerde advertentie functionaliteiten, waaronder Dynamische Product Advertenties, door AI gegenereerde kop suggesties, verbeterde beeldbewerking tools, en geavanceerde biedopties.

Slimme Koppen

De “Slimme Koppen” functie maakt gebruik van AI om adverteerders te helpen snel effectieve advertentiekoppen te genereren die resoneren met de specifieke Reddit-gemeenschap. Deze tool is afgestemd op de unieke richtlijnen van Reddit voor taal en toon, waardoor campagnes geoptimaliseerd kunnen worden voor maximale betrokkenheid.

 

Reddit AI Koppen

 

Dynamische Productadvertenties

Een belangrijke toevoeging aan het Reddit advertentieaanbod zijn de Dynamische Productadvertenties. Deze nieuwe functie stelt merken in staat om hun productcatalogus automatisch te promoten bij relevante doelgroepen, gebruikmakend van real-time data voor personalisatie. Deze advertenties zijn ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren door relevante producten te tonen op basis van de interacties van gebruikers op het platform. Het doel is om de conversie te verhogen en adverteerders een krachtig hulpmiddel te bieden in hun digitale marketing arsenaal.

Creatieve Asset-bijsnijder

Om de visuele impact van advertenties te vergroten, introduceert Reddit de “Creatieve Asset-bijsnijder”. Deze tool maakt het voor adverteerders makkelijker om afbeeldingen precies zo aan te passen dat ze passen binnen de specifieke formaten van Reddit-advertenties. Dit resulteert in aantrekkelijkere en effectievere visuele content.

Geavanceerde Biedopties

Reddit breidt ook zijn biedopties uit, waaronder:

  • Laagste Kosten Geautomatiseerde Biedstrategie: Deze strategie optimaliseert automatisch de advertentiekosten binnen het vastgestelde budget om de beste resultaten te behalen, nu beschikbaar voor meer campagnetypen.
  • Verbeterde Dagelijkse Budgetallocatie: Deze verbetering maakt het gemakkelijker om dagelijkse budgetten effectiever in te zetten, wat leidt tot betere resultaten door geautomatiseerde plaatsing.

Met deze nieuwe en verbeterde functies zet Reddit een belangrijke stap voorwaarts in het versterken van zijn positie als een waardevol platform voor digitale marketing. Adverteerders kunnen nu profiteren van meer gepersonaliseerde en geautomatiseerde advertentie oplossingen die zijn ontworpen om zowel betrokkenheid als conversies te verhogen.

X overweegt jaarlijkse vergoeding voor nieuwe accounts in strijd tegen bots

Het social media platform X, voorheen bekend als Twitter, heeft aangekondigd dat het overweegt een jaarlijkse vergoeding voor nieuwe accounts in te voeren om het aantal nepaccounts en de verspreiding van spam tegen te gaan. Hoewel de exacte hoogte van de vergoeding nog niet is vastgesteld, is dit onderdeel van een bredere strategie om de kwaliteit van interacties op het platform te verbeteren sinds de overname door Elon Musk in 2022.

In oktober vorig jaar startte X al met een pilot in Nieuw-Zeeland en de Filipijnen, waar nieuwe gebruikers een vergoeding van $1 moesten betalen om het platform te gebruiken. De gedachte hierachter is dat het voor botfarms in deze landen, die vaak duizenden accounts aanmaken, te kostbaar wordt om hun activiteiten voort te zetten als ze voor elk account moeten betalen.

Daarnaast ziet X “betaling verificatie” als een manier om te bevestigen dat een account daadwerkelijk door een echte persoon wordt beheerd. Hoewel dit geen gegarandeerde methode is, hoopt het platform hiermee de authenticiteit van gebruikers te verhogen.

Hoewel deze maatregelen potentieel kunnen bijdragen aan het verminderen van ongewenste bot activiteiten, blijft het de vraag of deze strategie daadwerkelijk effectief zal zijn in het tegenhouden van bots op het platform.

Social trends en ontwikkelingen 

Wil je je social media marketing verbeteren? SDIM biedt verschillende diensten aan, waaronder strategie, creatie, advertenties, consultancy en trainingen. Ons team van specialisten staat klaar om jouw vraagstuk te ondersteunen en het beste advies te bieden op basis van jouw behoeften.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste social media nieuws? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of bekijk onze laatste social updates.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op