[VIDEO] 12 tips voor meer Instagram volgers

Instagram wordt door veel bedrijven ingezet als marketingtool en het hebben van een groot aantal volgers op uw zakelijke Instagram bedrijfsprofiel is daarmee belangrijk. Ontdek 12 tips voor meer Instagram volgers.

HomeBerichten[VIDEO] 12 tips voor meer Instagram volgers
Geplaatst 25 mei 2021 - Geschreven door: Anne Metzelaar

Voor veel bedrijven is Instagram een goed kanaal om hun doelgroep te bereiken in de awareness fase. Met een zakelijk Instagram bedrijfsprofiel geeft u uw merk vorm en bereikt u (potentiële) klanten. En met de komst van Instagram Shopping is het ook makkelijker  geworden om aankopen te realiseren via het platform. Dat maakt het hebben van veel volgers steeds belangrijker. Meer volgers betekent meer bereik en dus ook meer impact voor de posts. Maar hoe zorgt u voor een constante groei in volgers? 

Tips voor meer volgers

1. Start met een social media strategie 

Begin bij de basis. Met een social media strategie zorgt u ervoor dat alle Instagram content die u maakt, optimaal aansluit bij uw doelgroep. Start met een analyse en ontdek wie uw huidige doelgroep is, welke hashtags ze gebruiken en welke content ze leuk vinden. Op basis van de analyse stelt u contentpijlers en -rubrieken op; de thema’s en onderwerpen waarbinnen u gaat posten. Op deze manier zorgt een social media strategie niet alleen voor structuur, maar creëert het ook herkenbaarheid en consistentie. Realiseer u goed dat Instagram verschillende contenttypen bevat. Naast de Instagram posts zijn er bijvoorbeeld ook nog Stories en Reels, die elk een eigen aanpak vereisen. Door uw Instagram kanaal op te bouwen op basis van een passende strategie zal de content die u plaatst resoneren met uw doelgroep, waardoor het voor potentiële volgers interessanter is om te volgen.

2. Volg, like, reageer of repost andere accounts

Hoe meer interactie op en vanuit uw Instagram account, hoe meer bereik en hoe eerder het algoritme uw content naar voren schuift bij potentiële volgers. 

Hoe u potentiële volgers kunt vinden? Kijk op de ‘Instagram Explore’ pagina of zoek op relevante hashtags. Wanneer u zoekt op hashtags, kijk dan niet alleen naar de posts die onder ‘Populair’ verschijnen. Want juist ook de posts onder ‘Recent’ kunnen belangrijke kansen bieden; hier zitten vaker kleinere accounts tussen, die eerder geneigd zijn om u te volgen. 

3. Interactie is belangrijk

Gebruik social media waar het voor bedoeld is en vergeet het ‘sociale’ aspect niet binnen uw content; zorg dat u niet alleen maar zendt, maar ga zo nu en dan eens het gesprek aan met uw volgers. Door in uw posts vragen te stellen, lokt u reacties uit wat uw bereik vergroot. Bovendien kunnen meningen en ideeën van uw volgers interessante inzichten opleveren! U kunt ook een poll organiseren in uw Stories. Een poll is laagdrempeliger dan een vraag en levert vaak meer reacties op. 

4. Gebruik hashtags

Door relevante hashtags te gebruiken, kunt u met uw Instagram content een groter bereik genereren. Op deze manier bereikt uw Instagram content niet alleen uw vaste volgers groep, maar ook mensen die op een hashtag zoeken of een hashtag volgen. En hoe meer mensen uw bereikt, hoe groter de kans dat daar potentiële volgers tussen zitten. 

Welke hashtags u het beste kan gebruiken? Kies voor een combinatie tussen populaire hashtags en niche hashtags. Wanneer u zich op een Nederlandstalige doelgroep richt, gebruik dan ook Nederlandstalige hashtags en niet alleen de populaire Engelstalige. Onderzoek de populariteit van hashtags via de zoekfunctie van Instagram. Die geeft aan hoe vaak hashtags worden gebruikt en toont ook suggesties voor gerelateerde hashtags. 

5. Post op het moment dat uw volgers online zijn

Wanneer een bedrijfspagina meer dan 100 volgers heeft, dan krijgt u inzicht in belangrijke statistieken. Zo ook de momenten waarop de meeste volgers online zijn, oftewel het beste moment om te posten. Zijn uw volgers vooral rond lunchtijd actief? Of bevinden uw volgers zich vooral in de avonduren op Instagram? Advies is om te posten op vaste tijden in de week en op het moment waarop de meeste volgers online zijn.

6. Maak gebruik van de nieuwste features zoals IGTV en Reels

Maak gebruik van de nieuwste features op Instagram, zoals IGTV en Reels. Dit kan u een gigantisch bereik opleveren, omdat de concurrentie bij deze Instagram contenttypen nog niet volop aanwezig is. Wanneer u veel gebruik maakt van deze features toont het Instagram algoritme uw content eerder via de Explore pagina aan potentiële volgers. 

7. Connect uw Instagram aan uw Facebook pagina en volg vrienden

Deze mensen kennen u al en zullen u hoogstwaarschijnlijk terug volgen. Daarnaast zijn deze mensen door de persoonlijke band sneller geneigd zich betrokken te voelen bij uw kanaal. Wat helpt in de groeifase. 

8. Koppel uw Instagram pagina met andere communicatiekanalen

Zorg ervoor dat alle relevante kanalen en media die u als bedrijf inzet, aan elkaar gekoppeld zijn. Plaats een linkje naar uw Instagram pagina op uw website, in uw nieuwsbrief, op uw andere social media kanalen en in de handtekening onder uw e-mails. Vergeet ook niet om volgers op uw bedankpagina te vragen om uw Instagram account te volgen. 

9. Influencer marketing

Influencer marketing biedt veel kansen om uw Instagram bereik te vergroten. Ga de samenwerking aan met influencers die een relevante volgers groep hebben en zet samen winacties op voor meer volgers. Wilt u meer weten over influencer marketing? Bekijk dan het artikel en video die hierover gaan. 

10. Taggen!

Tag andere accounts en zorg ervoor dat u zelf ook getagd wordt. Vraag bijvoorbeeld aan leveranciers om een post te plaatsen met een linkje naar uw account. Dit vergroot de zichtbaarheid van uw account. 

11. Analyseer en test de content die u post

Analyseer de resultaten van uw Instagram posts. Kijk hierbij niet alleen naar likes of reacties, maar houd ook in de gaten hoeveel volgers een post u oplevert. Experimenteer met verschillende contenttypen, contentrubrieken, hashtags, vragen stellen… En onderzoek wat het beste werkt voor uw account en welke content u de meeste nieuwe volgers oplevert. 

12. Zet advertentiecampagnes op

Zet een advertentiecampagne op om het verkeer naar uw Instagram account te verhogen of meer engagement onder een post te bereiken. Het werkt vaak goed om gebruik te maken van Instagram posts die organisch al goed gescoord hebben. Deze content heeft zich al bewezen en slaat aan onder uw huidige volgers.


Wilt u uw Instagram volgers verhogen om meer impact te creëren met uw content? Start dan vandaag nog met deze tips. We vinden het leuk om te horen wat er voor u goed heeft gewerkt dus laat ook vooral een reactie achter. 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op