Google for Jobs

Waarom SDIM

 • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
 • Data-driven & resultaatgericht
 • Heldere taal, no nonsense
 • Loyale partner voor de lange termijn
 • Transparante pricing
 • Hoog kennisniveau
HomeKanalen & toolsGoogle for Jobs

Google for Jobs is een hulpmiddel dat bedrijven kunnen inzetten om hun vacatures beter vindbaar te maken. Google for Jobs maakt het mogelijk om boven aan de zoekresultatenpagina kleine previews van de vacatures te tonen, die vervolgens kunnen worden uitgeklapt. Deze previews worden enkel getoond wanneer er een zeer specifieke, vacaturegerichte zoekopdracht wordt ingevoerd.

Indien u een vacature geschikt wilt maken voor Google for Jobs moet u de vacature opmaken met behulp van Structured Data. Daarnaast moet u een speciale vacaturesitemap aanmaken en deze indienen bij Google Search Console. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt, zal Google bij een zeer specifieke zoekopdracht uw job listing preview tonen op de zoekresultatenpagina.

De voordelen van Google for Jobs als kanaal

De belangrijkste voordelen van Google for Jobs als kanaal voor uw online arbeidsmarktcommunicatie zijn:

 • Prominente positie in de zoekresultaten;
 • U ontvangt meer en beter gemotiveerde sollicitanten omdat de previews alleen getoond worden bij zeer specifieke zoekopdrachten;
 • Grotere kans op ontdekking en conversie van uw vacature.

Google for Jobs op uw website plaatsen

Om in aanmerking te komen voor Google for Jobs dient u twee stappen te zetten:

 1. Al uw vacatures opmaken in het Structured Data-schema JobPosting;
 2. Een speciale vacaturesitemap aanmaken en indienen bij Search Console. Het is daarbij belangrijk om de <lastmod> tag te gebruiken. Deze geeft aan wanneer een vacature voor het laatst is bewerkt. Actualiteit van de vacature is voor Google erg belangrijk. Tot slot moet er gebruik worden gemaakt van een XML-sitemap met een GET-request.

Hulp nodig bij de implementatie van Google for Jobs?

Heeft u hulp nodig bij de implementatie van Google for Jobs? Of bij andere zaken op het gebied van online arbeidsmarktcommunicatie? Neemt u dan contact op met de specialisten van SDIM. Zij voorzien u graag van vrijblijvend advies.

Vragen over Google for Jobs?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op