Content marketing

Met goede en relevante content kunt u klanten binden aan uw organisatie. Dit maakt dat content marketing een cruciale rol heeft in elke online campagne. SDIM heeft ruime ervaring op het gebied van content marketing. Ontdek hoe content marketing werkt, in welke vormen het ingezet wordt en wat het oplevert.

Waarom SDIM

 • Google reviews: 4,9 uit 5 *****
 • 95% tevreden tot uiterst tevreden opdrachtgevers
 • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Altijd het snelst met de nieuwste ontwikkelingen
HomeDienstenContent marketing

Wat is content marketing?

Content marketing omvat alle marketingactiviteiten op het gebied van content die worden ingezet ter ondersteuning van de communicatie doelstellingen. Dat mag van alles zijn: teksten, afbeeldingen, video’s, banners, infographics, nieuwsbrieven maar ook podcasts en influencer marketing behoren tot het arsenaal van content marketing. Bovengenoemde contenttypen komen tot uiting via elk mogelijk online marketing kanaal. Van SEO tot SEA en van social media tot websites, blogs en webshops. Op deze manier vormt content de spreekwoordelijke rode draad in iedere online marketing strategie. 

Bij content marketing is het van cruciaal belang dat de content de doelgroep(en) aanspreekt. Een eerste belangrijke stap bij het opzetten van een content marketing strategie is dan ook het definiëren van de beoogde doelgroep. Middels content wordt er een connectie gemaakt met de doelgroep om deze te verleiden een (volgende) stap te zetten in de marketing funnel. 

Hoe werkt content marketing?

Content marketing gaat verder dan het enkel communiceren van producten of diensten. Het gaat over het binden van uw doelgroep aan uw merk of missie met kwalitatieve content. Het hele jaar door. 

Door de contentstrategie op te bouwen rond de oplossing (uw producten en diensten), de vraag (alle vragen die er vanuit de samenleving bestaan en die een verband hebben met uw organisatie) en de behoefte (de achterliggende behoefte van klanten bij het gebruik van uw product of dienst) creëert u authenticiteit, relevantie en variatie in uw content en daarbij vertrouwen en een goede reputatie met het merk. 

Wat levert content marketing op?

 • Wanneer content marketing goed wordt ingezet kunt u er relevante nieuwe klanten mee aantrekken.
 • Content marketing draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in zoekmachines.
 • Content marketing zorgt voor meer traffic naar uw website en online kanalen.
 • Met content marketing bouwt u aan een sterk merk en wordt u thought leader binnen uw branche.
 • Ontvangers worden ambassadeurs van uw merk. 
 • Het doel is uiteindelijk om meer sales te genereren, maar dat begint bij het opwekken van interesses en het inspelen op behoeften van uw doelgroep.

Content marketing diensten SDIM

SDIM levert verschillende diensten op het gebied van content marketing.

 


Vragen over Content marketing?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op