Vacature marketing

Google for Jobs

Google for Jobs is een hulpmiddel dat bedrijven kunnen inzetten om hun vacatures beter vindbaar te maken. Om gebruik te kunnen maken van Google for Jobs moeten vacatures gestructureerd worden opgemaakt (Structured Data) en dient er een sitemap aangeleverd te worden. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt, zal Google bij een zeer specifieke zoekopdracht de vacature prominent op de zoekresultatenpagina tonen.

Waarom SDIM

  • Alleen inzet op bewezen effectieve strategieën
  • Google reviews: 4,9 uit 5 *****
  • 95% tevreden tot uiterst tevreden opdrachtgevers
  • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
  • In-house ontwikkelde toolkit, of via uw bestaande tooling
HomeDienstenVacature marketingGoogle for Jobs

Google-vacaturevoorbeeld: heldere intentie

Met Google for Jobs gaat de zoekgigant weer een stapje verder in zijn missie sollicitanten en werkgevers sneller en gerichter bij elkaar te brengen. Wanneer iemand een zoekopdracht met een heldere intentie invoert, zal Google een vacaturepreview (job listing preview) tonen.

Google geeft als voorbeelden voor een zoekopdracht met een heldere intentie: ‘Hoofd van catering’, ‘Banen in New York’ en ‘Startersbanen in DC’. Met andere woorden: uit de zoekopdracht komt overduidelijk naar voren dat iemand op zoek is naar een baan. In dit soort gevallen kan men nu gebruikmaken van deze nieuwe, verrijkte zoekresultaten.

Google for Jobs voorbeeld

De voordelen van Google for Jobs

De drie belangrijkste voordelen van Google for Jobs zijn volgens Google:

  1. Een prominentere positie op de zoekresultatenpagina. Uw vacature staat met een preview boven aan de zoekresultaten met daarbij uw logo, reviews en ratings. Erg opvallend dus!
  2. U krijgt meer sollicitanten met een betere motivatie. Volgens Google zullen gebruikers zoekopdrachten gebruiken waarin zij specifiekere voorkeuren aangeven. Daardoor leveren deze vacatures meer en betere sollicitanten op. Of deze redenering klopt zal de tijd ons leren.
  3. Een grotere kans op ontdekking en meer conversie. De kans om eerder ontdekt te worden is groot; maar of er ook meer conversie gerealiseerd zal worden kan men pas later terugzien in de data.

SDIM is van mening dat vooral die extra opvallendheid het grootste voordeel is van Google for Jobs. De kans is aannemelijk dat zoekgedrag op den duur zal veranderen. En wanneer gebruikers wennen aan deze manier van zoeken, zal Google for Jobs absoluut een must worden voor ieder bedrijf waarin vaak vacatures zijn.

Google for Jobs voor uw bedrijf?

Google for Jobs wordt mogelijk door een Structured Data-schema genaamd JobPosting in combinatie met een sitemap voor vacatures. Gestructureerde gegevens geven webbouwers de mogelijkheid om content te markeren en daarmee de inhoud van die content nog beter te laten indexeren door zoekmachines. Heeft u geen idee wat Structured Data zijn? Lees dan later nog eens dit artikel voor meer achtergrondinformatie: https://www.sdim.nl/blog/gestructureerde-gegevens/.

In het geval van Google for Jobs gaat het om het schema JobPosting. Dit schema levert voorbeelden voor de opmaak van Microdata, RDFa en JSON-LD. SDIM prefereert altijd JSON-LD. Het is het eenvoudigst te implementeren en werkt vaak het best.

Onderstaand een voorbeeld van een SDIM-vacature die is opgemaakt met het Structured Data-schema JobPosting. SDIM heeft gekozen voor haar favoriete markup: JSON-LD.

<script type=”application/ld+json”>{
“@context”: “http://schema.org”,
“@type”: “JobPosting”,
“jobBenefits”: “concurrerend salaris, informeel, vrijheid, jong team, doorgroeimogelijkheden, trainingen, marketing, gezellig, werksfeer, niveau, medium sized”,
“datePosted”: “2017-05-22”,
“description”: “Als content strateeg consultant ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig begeleiden en aansturen van volledige content marketing trajecten voor bestaande en nieuwe opdrachtgevers in een team/afdeling van 25 online advertising, SEO, copywriting en webanalytics consultants.”,
“educationRequirements”: “”,
“employmentType”: “Full-time”,
“experienceRequirements”: “Minimaal 3 jaar inhoudelijke ervaring met high-end content marketing”,
“industry”: “Online marketing”,
“hiringOrganization”: “SDIM”,
“jobLocation”: {
“@type”: “Place”,
“address”: {
“@type”:”PostalAddress”,
“addressLocality”:”Haarlem”,
“postalCode”:”2012 CE”,
“addressCountry”:”NL”,
“addressRegion”:”Noord-Holland”,
“streetAddress”:”Kleine Houtweg 109″
}
},
“occupationalCategory”: “15-1199.10 Search Marketing Strategists”,
“qualifications”: “Strategische ervaring met content marketing. In staat om content op strategisch niveau te koppelen aan het AIDA, of See-Think-Do model”,
“responsibilities”: “Verantwoordelijk voor groei en optimalisatie van middelgrote klanten in verschillende branches zoals e-commerce, B2B, B2C en non-profit.”,
“salaryCurrency”: “EUR”,
“skills”: “SEO, content marketing, strategie, webanalytics, tekstschrijven, bloggen”,
“title”: “Digital content marketing strateeg”,
“workHours”: “40 hours per week”
}</script>

Vraag uw websiteontwikkelaar om deze velden beschikbaar te maken voor al uw vacatures. Daarna is het zaak om uw personeel te trainen deze velden consequent in te vullen. Naast het schema zult u ook een vacaturesitemap moeten indienen. Een aantal belangrijke details:

  • Iedere vacature moet een <lastmod> tag meekrijgen, een datum van laatste aanpassing;
  • De XML-sitemap voor vacatures moet gebruikmaken van een GET request (de Yoast plug-in voor WordPress doet dit standaard).

Nadat u de sitemap technisch heeft ingericht kunt u deze indienen bij Google Search Console. Via Search Console kunt u vervolgens de status van de sitemap en statistieken bijhouden. Google heeft toegezegd nieuwe filters aan Google Analytics toe te voegen. Op het moment van schrijven van dit artikel is deze feature nog niet live.

Hulp nodig bij de implementie van Google for Jobs?

Heeft u hulp nodig bij de implementatie van Google for Jobs? Of bij andere zaken op het gebied van online arbeidsmarktcommunicatie? Neemt u dan contact op met de specialisten van SDIM.

 


Vragen over Google for Jobs?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op