Google Ads campagnes

DuckDuckGo adverteren

Achter deze opvallende naam gaat een sterk groeiende zoekmachine schuil. De populariteit heeft DuckDuckGo te danken aan het feit dat DuckDuckGo geen persoonlijke informatie opslaat of deelt. Hieronder leest u de mogelijkheden die DuckDuckGo biedt aan adverteerders.

Waarom SDIM

  • Bottomline ROI vooraf gegarandeerd
  • Google reviews: 4,9 uit 5 *****
  • 95% tevreden tot uiterst tevreden opdrachtgevers
  • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
  • Feed-based Google Ads search tooling kosteloos
HomeDienstenGoogle Ads campagnesDuckDuckGo adverteren

Waarom adverteren op DuckDuckGo

Hoewel DuckDuckGo niet te vergelijken is met Google qua zoekvolume, is DuckDuckGo wel de sterkst groeiende zoekmachine. Met het toenemende debat rondom de privacy wetgeving en de bewustheid van de internetgebruiker is het niet ondenkbaar dat deze groei zich door zal zetten.

In 2016 heeft DuckDuckGo vier miljard zoekopdrachten verwerkt. De stijging in zoekvolume is indrukwekkend!DuckDuckGo zoekvolume
Bron: https://spreadprivacy.com/

Hoe werkt adverteren op DuckDuckGo?

DuckDuckGo biedt advertenties aan die vergelijkbaar zijn met Google Ads advertenties. Deze advertenties worden boven de organische zoekresultaten getoond en aan de rechterzijkant.

Voorbeeld duckduckgo advertenties

DuckDuckGo heeft geen eigen advertentieplatform, maar is aangesloten bij de ‘Yahoo-Microsoft Search Alliance’. Met andere woorden, DuckDuckGo maakt gebruik van de techniek Microsoft om advertenties te serveren.

Om advertenties in te zetten op DuckDuckGo dien je een Bing Ads account te hebben. DuckDuckGo is aangesloten als syndicated search partner. Standaard worden je advertenties ook vertoond bij de search partners, waaronder DuckDuckGo. Het is dus niet mogelijk om alléén DuckDuckGo te targeten op dit moment.

Maar mijn privacy dan?

Zoekmachines gebruiken allerlei soorten informatie om de resultaten zo relevant mogelijk te maken. Denk aan de gegevens uit je gebruikersprofiel, historische zoekopdrachten, historisch surfgedrag, locatie, device etc.

DuckDuckGo gebruikt geen persoonlijke gegevens bij het serveren van advertenties, maar kijken naar het zoekwoord wat je op dat moment hebt ingetypt. Deze informatie wordt ook niet op persoonlijk niveau opgeslagen voor later gebruik.

Uw advertenties ook op DuckDuckGo?

Bent u geïnteresseerd in de inzet DuckDuckGo advertising? Neem dan contact op met SDIM voor een afspraak, offerte of voor een gratis berekening van de te verwachten ROI.


Vragen over DuckDuckGo adverteren?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op