Uitleg Google update

Wat is de Google Penguin update?

HomeHelpcentrumBegrippenlijstWat is de Google Penguin update?

Google Penguin is de benaming van de tweede ingrijpende update die Google heeft uitgebracht voor zijn algoritme. Deze update vond plaats in april 2012, ruim een jaar na de beruchte Google Panda update. Daar waar de Google Panda update zich voornamelijk richtte op het bestrijden van de content farms, is Google Penguin in het leven geroepen om de websites met linkspam tegen te gaan. Vanaf de Google Penguin update keek Google niet alleen naar de kwaliteit van de website zelf, maar ook naar de kwaliteit van de backlinks naar deze website. Linkuitwisselprogramma’s zijn namelijk één van de technieken die Black Hat SEO website gebruiken om beter in de Google ranking naar voren te komen.

Het belang van een gezond linkprofiel

De Google Penguin aanvulling op het Google algoritme kijkt naar spamachtige ankertekst, overmatig veel ‘follow links’ en of er veel backlinks vanuit startpagina’s met lage kwaliteit komen. Kortom,  hoe gezond het linkprofiel van de website is. Heeft de website veel van de hiervoor genoemde punten? Dan is de kans dat je te maken gaat krijgen met Google Penguin. Dit kan resulteren in een lagere positie in de zoekresultaten.

Google Penguin is realtime

Door de jaren heen is Google Penguin constant in ontwikkeling geweest. In april 2012 werd Penguin 1.0 gelanceerd. Inmiddels zijn we aangekomen bij Google Penguin 4.0. Het belangrijkste verschil is dat Google Penguin 4.0 realtime opereert, daar waar Penguin 1.0 een soort terugkerende filter was. De resultaten die Google Penguin 4.0 vindt worden dus direct doorgevoerd en zijn realtime te merken.

Meer informatie over de Google Penguin update kunt u in onze blog vinden.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.