Wat zijn Instagram Reels?

Instagram Reels

Instagram Reels zijn korte en creatieve video’s op Instagram.

HomeHelpcentrumBegrippenlijstInstagram Reels

Instagram Reels zijn korte en creatieve video’s op Instagram. De video’s halen vaak in een korte tijd een hoog bereik en de mogelijkheden zijn dankzij de muziek en effecten eindeloos. Reels lenen zich er dus goed voor om de beleving rondom je merk te versterken en het bereik op Instagram te verhogen.

Wat is een Instagram Reel precies?

Een Instagram Reel is een verticale video van gemiddeld 15 seconden, bestaande uit een of meerdere video shots en/of foto’s. De content wordt ondersteund door muziek binnen Instagram of zelf opgenomen audio. Je kan video’s en foto’s uploaden vanaf een apparaat of binnen de app opnemen. Dit kan via de camera van een smartphone, eventueel gecombineerd met filters. Ook is het mogelijk om vanaf het desktop platform van Meta Reels te maken.

Doordat je snel korte clips toevoegt, afknipt en/of vertraagt en versnelt, maak je op een laagdrempelige manier content. Vooral door sjablonen van Instagram te gebruiken, wordt het zeer eenvoudig om een video te creëren.

Instagram Reels en het algoritme

Instagram Reels krijgen in zeer korte tijd meer bereik dan een Instagram post op de feed. Instagram wil waarschijnlijk het gebruik van Reels stimuleren, omdat jonge gebruikers graag de content bekijken of zelf creëren. De functionaliteit heeft niet voor niets veel weg van TikTok, een platform dat vanaf 2019 explosief steeg onder jongeren. Instagram kan met deze functie meebewegen met de behoefte van deze jonge doelgroepen.

Hoe zet je Instagram Reels in voor je bedrijf?

Met Instagram Reels kan je in korte tijd het bereik van je Instagram account flink verhogen. Als je een grappige Reel maakt die goed inspeelt op een trend en wordt opgepakt door het algoritme, dan kunnen de views en likes enorm oplopen. Speelt jouw Reel ook nog goed in op de behoefte van de doelgroep? Dan is de video een mooie aanvulling op het verhaal dat je vertelt.

Je kan met Instagram Reels op een laagdrempelige manier viral gaan. Het nadeel van een viral Reel is wel dat je veel mensen buiten de doelgroep bereikt. Denk aan gebruikers uit landen waar je geen product of dienst verkoopt. Verwacht dus niet altijd dat je dankzij dit bereik extra veel verkoopt. Wel wekt het natuurlijk vertrouwen bij de huidige en potentiële klanten.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.