Social media

Producten op Facebook verkopen en promoten via het winkelgedeelte (Facebook Shop)

HomeHelpcentrumE-commerce marketingProducten op Facebook verkopen en promoten via het winkelgedeelte (Facebook Shop)

Zit uw doelgroep op Facebook en wilt u nog sneller producten verkopen via social media? Binnen Facebook is het nu mogelijk om producten/diensten te etaleren door het toevoegen van het winkelgedeelte (Facebook Shop) op uw bedrijvenpagina.

Na het toevoegen van uw producten aan uw Facebook Shop kunt u ze vervolgens promoten in posts om zodoende nog beter vertoond te worden onder de juiste doelgroep. Maar u kunt ook de producten, met meerdere afbeeldingen en teksten, los in advertenties zetten. Hoe dat werkt? Dat leest u in dit helpcentrumartikel.

Zo stelt u het winkelgedeelte (Facebook Shop) in op uw Facebook-bedrijfspagina

Om het winkelgedeelte aan uw Facebook-account toe te voegen moet u allereerst beheerder zijn van de bedrijfspagina. Bent u gemachtigd? Zet dan de volgende stappen om het winkelgedeelte in te richten:

Winkelgedeelte Facebook – Producten toevoegen

 • Klik op ‘Settings’;
 • Klik op ‘Edit Page’;
 • Klik op ‘Add a tab’;

Vervolgens krijgt u de keuze uit twee mogelijkheden:

 1. Message to Buy (hiermee kunnen gebruikers een bericht naar u sturen).
 2. Check Out on Another Website (deze feature stuurt gebruikers naar de specifieke productpagina op uw eigen website).
 • Voeg de ‘Shop-sectie’ toe aan de pagina;

Zodra het winkelgedeelte is toegevoegd aan de bedrijfspagina, is het tijd om de producten erin te zetten. Dit doet u als volgt:

 • Klik op ‘Shop’. Deze knop vindt u aan de linkerkant van uw bedrijfspagina;
 • Klik op ‘Add product’;
 • Vul nu alle gegevens in van het product dat u in het winkelgedeelte wilt tonen (foto, video, naam, prijs, omschrijving, url);
 • Klik op ‘Save’;

Herhaal dit proces voor elk nieuw product. Om de producten te vertonen in posts/advertenties moet u een volgende stap zetten.

Let op: Het winkelgedeelte wordt pas zichtbaar zodra er ten minste één product in de winkel is geplaatst en ook is goedgekeurd door Facebook. Het toevoegen van producten is de volgende stap!

Producten taggen in posts

Zodra uw Facebook Shop volledig is ingericht is het mogelijk om producten te taggen in afbeeldingen en posts op uw Facebook-pagina. Indien een nieuwe post aangemaakt wordt, verschijnt er links onderin een koffer-icoontje met de tekst ‘Tag a product’. Klik op het gewenste product en maak de post af met een duidelijke afbeelding en tekst. Doorloop vervolgens de volgende stappen:

Product Tag Button

 • Klik op het ‘Product tag’-icoon;
 • Type de volledige naam van het product dat u wilt promoten;
 • Klik op het product.

Het product wordt nu zowel onder de post als in de post vertoond. In deze product-tags is zowel de prijs als de eventuele link naar de productpagina zichtbaar.

Facebook e-commerce

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of opmerkingen over e-commerce op Facebook? Neem dan contact op met een van onze Facebook- of e-commercespecialisten. Zij helpen u graag op weg.

Besproken diensten

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.