De Google Ads Zoekwoordplanner

Ook benieuwd hoe u de zoekwoordplanner van Google Ads gebruikt? In dit artikel leest u meer over hoe u met deze tool relevante zoekwoorden kunt vinden om uw advertenties aan de juiste klanten weer te geven.

HomeHelpcentrumGoogle Ads campagnesDe Google Ads Zoekwoordplanner

Hoe werkt de zoekwoordplanner?

De gratis zoekwoordplanner binnen Google Ads ondersteunt bij het zoeken en selecteren van relevante zoekwoorden voor uw bedrijf. Ook geeft deze tool inzicht in de zoekopdrachten van mensen en hoeveel er de afgelopen maanden gezocht werd naar deze zoekwoorden. Daarnaast geeft de zoekwoordplanner een schatting van de biedingen voor de zoekwoorden zodat u een idee heeft wat voor concurrerende biedingen en budgetten u ongeveer zou moeten instellen

Hoe kan de zoekwoordplanner bijdragen aan een succesvolle campagne?

  • Binnen deze tool kunt u gemakkelijk nieuwe zoekwoorden ontdekken met betrekking tot uw website, product of dienst. U kunt zowel op zoek gaan naar zoekwoorden om toe te voegen aan een nieuwe campagne als aan een huidige campagne.
  • De zoekwoordplanner geeft ook inzage in historische statistieken en verkeersprognoses. De historische statistieken geven aan wat het zoekvolume van de afgelopen tijd was. Op basis daarvan kunt u bepalen of u deze zoekwoorden wil selecteren voor uw eigen campagne. Als u geen idee heeft hoe bepaalde zoekwoorden zullen presteren voor een bepaald bod en budget kunt u de prognoses bekijken. Onder prognoses vallen bijvoorbeeld het geschatte aantal conversies en het verwachte aantal klikken. Op basis hiervan kunt u bekijken welk budget en welke biedingen u in wil stellen.

Daarentegen moet u wel altijd in gedachten houden dat er ook andere factoren zijn waar campagne prestaties van afhankelijk zijn. Ook het gebruikersgedrag in de branche, uw product, bod en budget kunnen namelijk invloed op de campagne prestaties hebben.

Nieuwe zoekwoorden ontdekken

  • In de Google Ads interface selecteert u rechtsboven ‘Tools en Instellingen’ en klikt u onder ‘Planning’ op ‘Zoekwoordplanner’.
  • Klik op ‘Nieuwe zoekwoorden ontdekken’ en vervolgens komt er een zoekvak in beeld. Hier kunt u de URL van een pagina op uw website invullen om zoekwoorden te vinden of juist zelf woorden toevoegen die gerelateerd zijn aan de producten of services van uw bedrijf waar u graag op wil adverteren. Let er hierbij op dat u na elk woord dat u toevoegt aan het zoekvak op Enter klikt.
  • Selecteer daarna ‘Resultaten Ophalen’ om nieuwe zoekwoordideeën te downloaden en historische statistieken te bekijken. Denk hierbij aan hoe vaak er maandelijks gezocht wordt op de woorden die u zojuist hebt toegevoegd aan het zoekvak. Naast het gemiddelde aantal zoekopdrachten per maand kunt u ook concurrentiegegevens bekijken.
  • Ga vervolgens naar de pagina ‘Suggesties voor zoekwoorden’ om uw resultaten te kunnen filteren op onder andere zoekwoordtekst en zoekvolume. Daarnaast kunt u zoekwoordideeën downloaden en zoekwoorden aan uw plan toevoegen om prognoses per locatie en taal te bekijken.

Zoekvolume en prognoses bekijken

  • Selecteer rechtsboven ‘Tools en Instellingen’ en klik onder ‘Planning’ op Zoekwoordplanner. 
  • Vul zoekwoorden toe aan het zoekvak ‘Statistieken en prognoses voor uw zoekwoorden te ontvangen’. Zorg ervoor dat er komma’s tussen de zoekwoorden staan.
  • Bekijk uw prognoses door op ‘Aan de slag’ te klikken.
  • De pagina ‘Prognoses’ geeft u inzicht in zoekwoordprognoses op basis van potentiële biedingen. Daarnaast kunt u inzien of bepaalde periodes invloed hebben op het zoekverkeer en kunt u via ‘Planoverzicht’ prognoses ontvangen van zoekwoorden, apparaten en locaties.
  • Klik op ‘Historische statistieken’ om concurrentiegegevens of het gemiddelde aantal zoekopdrachten per maand in te zien. Ook kunt u historische statistieken downloaden van de zoekwoorden die u aan uw plan toegevoegd heeft.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.