SEO – zoekmachine optimalisatie

Vindbaar worden op navigatie systemen

HomeHelpcentrumSEO – zoekmachine optimalisatieVindbaar worden op navigatie systemen

De wereld van navigatie is complexer dan op het eerste gezicht lijkt. Er zijn leveranciers van kaarten, locatie services en er zijn navigatie software en systeem leveranciers. Alle partijen hebben belang bij het leveren van goede informatie aan de gebruiker. Niet alleen goede routes, maar ook belangrijke locaties, zoals hotels, restaurants en andere belangrijke bedrijven. Navteq (Nokia) en Teleatlas (TomTom) leveren kaarten aan:

  • Losse navigatie systemen, zoals TomTom, Garmin, Navigon, Nokia
  • Inbouw navigatie systemen voor bv. Honda, Peugeot, BMW, Renault & Mercedes
  • Kaarten en route planners op het Internet, bijv Google Maps, Bing maps, Yahoo, Map24

Waarom vindbaar worden op navigatie systemen

70% van de navigatiegebruikers raadplegen minimaal 1 tot 3 keer per week de “nuttige plaatsen” feature. Dit zijn mogelijk ook klanten die naar u op zoek zijn. Informatie over bedrijven verrijkt het gebruik van de navigatie en daarom bieden de leveranciers vaak de mogelijkheid om uw bedrijf kosteloos aan te melden. Voor sommige bedrijven (hotels, benzinestations etc.) is het uiteraard belangrijker dan voor andere, maar het is voor elk bedrijf nuttig. U weet nooit waar de bedrijfslocatie informatie allemaal voor wordt gebruikt en het kan zomaar zijn dat u door uw aanmelding vindbaar wordt op andere plaatsen dan alleen het betreffende navigatiesysteem.

Welke navigatie aanmeld mogelijkheden zijn er

Meer locatie gebaseerde vindbaarheid

SDIM is specialist op het gebied van het vindbaar maken van sites bij zoekmachines zowel via Google Ads adverteren als Optimalisatie van de positie van sites in de “echte” zoekmachine resultaten (SEO). Neem voor meer hulp, of vragen, over vindbaarheid contact op.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op