Terug naar cases

Optimale tracking voor analytics en ads met een flitsend snelle website

Expatfile is een online platform dat speciaal is ontworpen om Amerikanen die in het buitenland wonen te helpen bij het doen van hun belastingaangifte oftewel us expat taxes. Expatfile heeft een directe verbinding met de IRS en FinCEN, belangrijk voor een gestroomlijnde belastingaangifte. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt stap-voor-stap begeleiding tijdens de gehele belastingaangifte, waardoor een bezoeker zijn of haar aangifte snel en eenvoudig kan indienen stressvrij

Tracking via Zaraz

Voor de vernieuwde website van Expatfile was het cruciaal om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Dit betekent naast een goede UX/UI natuurlijk ook een erg snelle en responsieve website. Daarvoor is nodig tracking om goed te zien welke stappen bezoekers doorlopen en blijven hangen naast een snelle website. Gezien Expatfile al langer Cloudflare gebruikte, is er in samenwerking met SDIM gekeken naar de mogelijkheden om tracking in te regelen via Zaraz, de soort geïntegreerde Server Side Google Tag Manager van Cloudflare zelf. Vanuit Zaraz kunnen alle meetcodes geplaatst worden voor Google Analytics en advertentiekanalen zoals Google Ads en Facebook net zoals Server Side Google Tag Manager (SGTM).

 

Vervolgens zijn we vanuit SDIM aan de slag gegaan samen met de developers van Expatfile om de tracking in te regelen via Zaraz. Via de Zaraz configuratie is alle benodigde en uitgebreide tracking voor Google Analytics 4, Facebook, Google Ads, Bing, HubSpot, Reddit, Segment en Twitter opgezet. Elk tool krijgt de voor hem interessante informatie zoals klikken in de interface en het e-commerce proces doorgestuurd. Om goed te kunnen testen is de al bestaande en volledig geoptimaliseerde SGTM integratie parallel blijven lopen om goed te kunnen vergelijken wat de verschillen zijn. Zo kunnen we niet alleen optimaal de websiteflow optimaliseren, maar ook de advertenties.

Redenen om voor Zaraz te kiezen bij Expatfile

  • Geen laadsnelheidsverlies door tracking
  • Betere inzicht in klikevents
  • Tracking voor alle tooling
  • Geen last van adblockers of andere tracking blockers
  • Gebruiken al Cloudflare

Hoe is het resultaat behaald?

Na een periode Zaraz naast SGTM te hebben laten draaien, zagen we grote overeenkomsten in de data. Wel waren er tijdens het opzetten van Zaraz nog wel wat kleine bugs met betrekking tot Google Analytics 4 met name. Zaraz was toen net uit beta en had zodoende nog wat bugs. Zo waren er wat problemen met betrokkenheidsduur en wanneer een bezoeker betrokken precies was. Die issues lijken nu opgelost.

Een groot voordeel lijkt met name te liggen in het feit dat Zaraz geen last heeft van tracking issues als er een nieuwe pagina wordt ingeladen. We zien in vergelijking met Server Side Google Tag Manager tot wel 3 keer meer klik gebeurtenissen in Google Analytics 4 van bijvoorbeeld navigatie klikken die een nieuwe pagina inladen. Verder zien we zo een 1 tot maximaal 2% meer verkeer via Zaraz dan SGTM.

Tegelijkertijd heeft Zaraz er ook voor gezorgd dat er geen tracking meer gebeurd vanuit de browser en heeft de website geen enkel laadsnelheidsverlies door tracking. De website is dus enorm snel en responsief daardoor.

Afsluitend is Zaraz dus een uitstekende keuze gebleken voor Expatfile. De tracking is volledig geoptimaliseerd voor zowel analytics als advertising doeleinden terwijl de website ook nog eens sneller is geworden.

Jesse en zijn team bij SDIM zijn technisch zeer kundig en blijven met ons verder innoveren.

Giuseppe Salvaggio Mede-oprichter Expatfile

Vragen over Hoe Expatfile maximale snelheid & optimale tracking behaalde met Zaraz?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op