Structurele maatwerk SEO afgestemd op uw situatie

SEO Traject

Zoekmachine optimalisatie is een doorlopend proces. Door eenmalig een aantal goede teksten te schrijven staat u helaas niet permanent bovenaan de zoekresultaten, er komt veel meer bij kijken om betere posities te realiseren. En als u eenmaal op een gewenst niveau bent is het ook nog eens de kunst om daar te blijven. De concurrentie zit immers niet stil en zoekmachines blijven hun algoritmes continue ontwikkelen.

Waarom SDIM

 • Expert in 30+ SEO-tools
 • Realtime SEO-probleem signalering inbegrepen
 • Eigentijdse Full funnel SEO aanpak
 • Ervaring met elk CMS (Wordpress, Magento etc.)
 • Expert in website migraties

Voor een duurzame strategie met resultaat op de lange termijn moet u continue met SEO bezig zijn. Dat continue proces gaat niet vanzelf, dat dient planmatig te gebeuren en met de juiste prioriteiten. Dat is waar een SEO traject bij SDIM om de hoek komt. Niet alleen krijgt u zo de inhoudelijke analyses die u in staat stellen om verbeteringen door te voeren, ook wordt het volledige SEO traject gecoördineerd en aangestuurd door de specialist en consultant. U weet precies wat er wekelijks op de planning staat, wat het plannen van resources makkelijker maakt, maar houdt daarnaast ook grip op de data dankzij continue updates en reporting. Gedurende het traject zult u bovendien merken dat uw organisatie steeds meer ‘SEO-minded’ wordt, waardoor processen sneller verlopen.

Een SEO traject begint met meten

SEO-traject

Een goed SEO advies begint altijd met data. Wordt de website wel gevonden op de voor uw organisatie belangrijkste zoektermen? Op welke positie staat de website in de zoekmachines en klikken bezoekers wel op het resultaat? Hoe is uw website er technisch aan toe? Hoeveel autoriteit heeft uw domein eigenlijk ten opzichte van uw belangrijkste concurrent? Een SEO-traject brengt dit alles in kaart middels een nulmeting, die nulmeting zorgt er niet alleen voor dat u inzicht krijgt in waar u staat en waar de grootste verbeterpunten liggen. Het biedt tevens houvast gedurende het traject om de groei bij te houden.

De nulmeting richt zich op de welbekende 3 SEO-pijlers:

 • Content: Hoe rankt u momenteel op uw belangrijkste zoektermen? Zijn alle content elementen ingevuld en voorzien van zoektermen? Wat is de kwaliteit van uw content? Hoe doet de concurrentie het?
 • Techniek: De techniek bepaalt of de zoekmachine de website goed kan lezen en interpreteren. Er zijn honderden technische aspecten die het voor de zoekmachine duidelijker maken waar een pagina over gaat of welke pagina’s wel of niet relevant zijn en die dus bepalen of uw website hoger of lager rankt.
 • Autoriteit: Dit is het aantal kwalitatieve en kwantitatieve verwijzingen die de website gekregen heeft van andere websites. Uiteraard zijn verwijzingen van websites die al een goede autoriteit hebben opgebouwd waardevoller. Ook hier is het interessant om te zien hou uw domein zich verhoudt tot de concurrentie.

De kwaliteit van deze 3 pijlers is relatief. De teksten op de website kunnen prima zijn maar als die van de concurrentie duidelijker of uitgebreider is, moet er aan gewerkt worden. Die nuance wordt meegenomen in de nulmeting zodat daarna de meest geschikte SEO-strategie voor uw organisatie kan worden uitgerold.

SEO KPI dashboard

Eén van de grootste uitdagingen van een SEO traject is het rapporteren van de resultaten. Niet omdat SEO geen resultaat oplevert maar wel omdat het resultaat zich pas later laat zien. U zult merken dat de inspanningen in het begin van een SEO traject niet opwegen tegen de verbetering in resultaat. Op de lange termijn verandert die balans echter de andere kant uit. Als u eenmaal betere positie heeft weten te bemachtigen, meer organisch verkeer krijgt en/of meer omzet realiseert dan is het waarborgen van die positie minder intensief dan het voortraject.

Om een beter beeld te krijgen van waar u staat en hoe het resultaat zich ontwikkelt, levert SDIM een op maat gemaakt SEO KPI dashboard. Hierin worden de KPI’s/metrics verwerkt die bij de nulmeting van het traject met u zijn afgestemd. Dit dashboard dienst als basis voor meetings, tussentijdse evaluaties en maandelijkse rapportages.

Structuele SEO

Als de basis staat kunt u écht gaan bouwen aan een professionele SEO strategie. U weet waar de verbeterpunten liggen, waar uw concurrentie het van u wint, maar ook wat uw sterke punten zijn. Tijd om aan de slag te gaan dus! Voor elke situatie zal dit anders zijn. Het kan zijn dat u gedwongen bent om eerst uw techniek op te schonen alvorens u echt met uw content aan de slag gaat. Of in andere gevallen blijkt u een enorm potentieel netwerk te hebben om de autoriteit van uw domein te vergroten. Afhankelijk van de eerste fase van een SEO traject wordt de juiste strategie en aanpak bepaald. Uw aanspreekpunt bij SDIM zorgt voor een vloeiende samenwerking waarin de planning en beschikbare resources goed op elkaar zijn afgestemd. Ook hier kunt u alle kanten op. Volledige ontzorging van productie tot plaatsing van u content of juist alleen eindredactie op zelf geschreven teksten. Een traject wordt afgestemd op uw behoeften.

Nieuwe website of gaat u migreren?

Ook dan is een SEO-traject erg geschikt. Bij het verhuizen van een website kan veel fout gaan en de juiste begeleiding voorkomt schade aan de waarde van uw website. Lees meer over SEO-migraties.

Wilt u een nieuwe website? Dan is het verstandig om vanaf dag 1 rekening te houden met SEO. Zo zorgt u er voor dat uw prachtige nieuwe website ook SEO-proof is en bespaart u uzelf ingrijpende aanpassingen achteraf. Lees meer over SEO voor nieuwe websites.

Een SEO-traject bij SDIM

Het SEO-traject bij SDIM is de ideale manier om uw online vindbaarheid te verbeteren. Er wordt constant geoptimaliseerd. Daarnaast heeft het de volgende voordelen:

 • Een duurzame samenwerking voor de lange termijn.
 • Een gecoördineerde en weldoordachte aanpak.
 • Ontzorging op alle niveau’s mogelijk. Van volledig uit handen nemen tot coachend.
 • U heeft 1 aanspreekpunt die zich volledig bekend zal maken met uw bedrijf en branche.
 • Er wordt constant geanticipeerd op veranderingen binnen uw website, uw branche en het SEO-landschap.
 • Altijd de juiste focus: optimalisaties worden geprioriteerd om snel en effectief resultaat te behalen.
 • Transparantie: u heeft altijd inzage in de adviezen, werkzaamheden en resultaten.
 • Voor technische optimalisaties kan SDIM direct schakelen met uw website ontwikkelaar.

Overtuigd dat een SEO traject de manier is om uw organisatie verder te laten groeien? Neem snel contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Is een SEO traject nog een stap te ver? Of wilt u juist zelf aan de slag. Bekijk dan onze SEO-trainingen. Onze specialisten kunnen uw team volledig opleiden tot SEO toppers!

 


Vragen over SEO Traject?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op