Afstuderen bij SDIM? Deze collega's gingen je voor

Afgestudeerden aan het woord

Overweeg je om te solliciteren naar een afstudeerstage en wil je weten hoe het is om bij SDIM af te studeren. Lees dan de ervaringen van collega’s die inmiddels vast bij SDIM werken.

HomeBerichtenAfgestudeerden aan het woord
Geplaatst 24 augustus 2023 - Geschreven door: Annette Fielmich

SDIM zoekt afstudeerstudenten en biedt een unieke kans om een scriptie te schrijven bij een gerenommeerd en een tikkie eigenwijs, online marketing bureau. Bij SDIM krijg je dan gelijk de kans om ervaring op te doen in het online marketing werkveld zonder dat uit het oog verloren wordt dat afstuderen het belangrijkste is. 

 

Anouk, 23 jaar, Studeerde Creative Business aan de HvA

Ik studeerde Creative Business aan de HvA. In het vierde jaar van mijn studie mocht ik het eerste half jaar stage lopen bij SDIM op de Content afdeling. Tijdens deze meewerkstage, werkte ik fulltime mee met de afdeling en pakte ik verschillende opdrachten op. Ik had echt een meewerkstage en hoefde dus geen schoolwerk te doen. Het tweede half jaar werkte ik nog steeds voor verschillende klanten en schreef ik daarnaast mijn scriptie voor SDIM. Ik deed onderzoek naar de zakelijke podcast markt en hoe SDIM een eventuele podcast het beste zou kunnen uitvoeren. Hiervoor kreeg ik alle handvaten vanuit SDIM. Ik kon met iedereen sparren, mocht iedereen vragen voor input en kon gebruik maken van ieder zijn netwerk. Daarnaast kreeg ik vanuit SDIM alle ruimte om aan mijn scriptie te werken. Het allerleukste vond ik wel dat ik vanaf moment één echt onderdeel was van het team met bijbehorende verantwoordelijkheid. Of je nu stage loopt of hier al 10 jaar werkt: iedereen is gelijk. Dat zorgt voor een hele fijne en gezellige werkomgeving! 

 

Noa, 22 jaar, Studeerde Commerciële Economie aan de HvA 

In het laatste jaar van de studie Commerciële Economie ben ik terechtgekomen bij SDIM om mijn scriptie te schrijven. Ik was op zoek naar een bedrijf waar ik voldoende tijd kon besteden aan mijn scriptie en altijd terecht kon voor vragen en informatie. Ook vond ik het leuk om al praktijkervaring op te doen. 

Al snel merkte ik dat er bij SDIM een hele prettige sfeer hing. Er werd goed geluisterd naar wat ik zocht en waar mijn interesses lagen. Omdat ik graag creatief bezig ben, vond ik mijn plek op de Content afdeling en heb ik onderzoek gedaan naar de online marketing mogelijkheden op TikTok. 

Voor een periode van 20 weken schreef ik mijn scriptie en werkte daarnaast twee dagen mee. In onderling overleg was het geen probleem als ik soms een dag minder werkte. Het afronden van mijn studie had immers prioriteit. Tijdens mijn twee meewerkdagen werd ik echt beschouwd als een volwaardig teamlid en kreeg ik eigen opdrachten. Elke maand stond in het teken van een andere content gerelateerde discipline. Ik begon met copywriting, gevolgd door social media, design en uiteindelijk strategie. Hierdoor heb ik op een leuke, afwisselende manier in korte tijd veel geleerd. 

Uiteindelijk heb ik mijn studie succesvol afgerond en kreeg ik een baan aangeboden bij SDIM. Met veel plezier werk ik nu op de Content afdeling.

 

Jesse, 23 jaar, Studeerde Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden

Voor mijn afstudeerproject voor de opleiding commerciële economie was ik op zoek naar een online marketing bureau waarbij ik direct opgeleid kon worden tot advertiser. Omdat online marketing te weinig aan bod kwam binnen mijn opleiding, wilde ik mij hierin graag verder ontwikkelen, terwijl ik tegelijkertijd mijn scriptie kon schrijven. SDIM was hiervoor het perfecte bedrijf. Terwijl ik mijn scriptie schreef, werd ik tegelijkertijd meegenomen in de interne opleiding tot digital advertiser. Op deze manier kon ik mijn school afronden, terwijl ik daarnaast ook ervaring opdeed binnen de advertising afdeling. 

De stagebegeleiding was ideaal. Mijn SDIM collega’s snappen namelijk dat er ook genoeg ruimte moet zijn voor schoolwerk. In eerste instantie was er daarom afgesproken om 3 dagen mee te werken en om 2 dagen aan school te besteden. Echter merkte ik dat ik richting de eindfase meer tijd nodig had voor mijn scriptie. Dit werd volkomen begrepen en ik mocht zoveel tijd besteden aan mijn scriptie als ik wilde. Daarnaast zijn er genoeg collega’s die in dezelfde situatie hebben gezeten, waardoor ik voor al mijn vragen wel bij iemand terecht kon. Mede door deze fijne samenwerking heb ik mijn scriptie in 1x gehaald. 

Het leukste van stage lopen binnen SDIM was voor mij dat je daadwerkelijk wordt meegenomen in de werkzaamheden, alles wordt uitgelegd en iedereen kan op zijn eigen tempo meedraaien. De druk ligt niet op presteren, maar juist om zo veel mogelijk te leren. 

Heb je interesse gekregen om bij SDIM in Haarlem af te studeren? Solliciteer direct en stuur je CV en motivatie naar sollicitatie@sdim.nl tav Ilse Werleman.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op