Amazon Nederland opent haar Marketplace

Eind vorig jaar kondigden we al aan dat er een intern document van Amazon was gelekt waarin duidelijk werd dat de techgigant haar marktplaats zéér binnenkort in Nederland zou openen. De geruchten wezen sterk op een lancering in Q1 2020. Deze geruchten blijken achteraf waar: vandaag kondigt Amazon op haar Amazon Press Lounge zelf de opening van inschrijvingen voor de Nederlandse marktplaats aan.

HomeBerichtenAmazon Nederland opent haar Marketplace
Geplaatst 15 januari 2020 - Geschreven door: Menno Goossens

Amazon in Nederland

Met de opening van de Nederlandse Marktplaats opent Amazon daarmee de directe aanval op de Nederlandse Marktplaatsen, met als belangrijkste bol.com. Het was als Nederlandse consument al langer mogelijk om via Amazon.de producten te bestellen. Ook was Amazon.nl al een aantal jaar beschikbaar als webshop voor E-books. Met deze propositie had Amazon zich al in de top 10 van Nederlandse webshops gevestigd. Met de komst van een volledig Nederlandse Marktplaats zal het aandeel van Amazon alleen nog maar groter worden. En een kanaal dat nu al zo belangrijk is in Nederland is voor u als webshop eigenaar natuurlijk enorm interessant.

Aanmelden als Amazon Seller

Sinds vandaag is het mogelijk om u als webshop eigenaar aan te melden voor de Nederlandse variant van het Amazon Seller Central. Dit kunt  u doen via Amazon Services. Na aanmelding kunt u in principe aan de slag met het starten van verkopen via alle Marketplaces die Amazon in Europa biedt (Duitsland, Verenigd Koninkrijk etc.). Voorheen was het alleen mogelijk om via Amazon aan Nederland te verkopen als u minimaal ook in Duitsland verkocht. Met het aanmelden voor de Nederlandse markt is het een kwestie van tijd  voordat u ook als puur Nederlandse webshop kunt verkopen via Amazon.

Inrichten Amazon account

Nadat u zich heeft aangemeld en Amazon uw aanmelding goedgekeurd heeft, moet het account uiteraard nog ingericht worden. Het begint bij het inrichten van uw productdatabase, maar om uw verkoop op gang te krijgen is het ook van belang om te adverteren met Sponsored Products. Daarmee krijgt het algoritme van Amazon verkeer naar jouw productpagina’s en zo leert het algoritme jouw producten kennen. Uiteraard kan SDIM u helpen bij het inrichten van uw Amazon Seller Central account en het maximaliseren van het resultaat uit Amazon. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw webshop zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *