Facebook Marketplace: Marktplaats met de voordelen van Social Media

HomeBerichtenFacebook Marketplace: Marktplaats met de voordelen van Social Media
Geplaatst 5 oktober 2016 - Geschreven door: Bas van Poorten

Facebook lanceerde op 3 oktober 2016 een nieuwe functie, genaamd Facebook Marketplace. Facebook is al jaren lang ’s werelds grootste sociale netwerk en dus bij uitstek een plek voor gebruikers om met elkaar in contact te komen. Het kopen en verkopen van producten op Facebook is daar een steeds belangrijkere rol bij gaan spelen. Facebook probeert via haar Marketplace deze trend beter te kunnen faciliteren.

Facebook Marktplaats
Marketplace biedt de mogelijkheid om eigen spullen te verkopen binnen de omgeving van Facebook, aan of via de mensen uit uw eigen vrienden/kennissenkring. Eigenlijk een soort Marktplaats maar dan met de voordelen van een sociaal netwerk waardoor u beter in staat bent om uw spullen aan de juiste personen te vertonen en bovendien meer te weten kunt komen over de aan- of verkopende partij. Dat komt het vertrouwen in een betrouwbare aankoop natuurlijk ten goede.

facebook-marketplace

Facebook Marketplace Nederland
Momenteel is de dienst in 4 verschillende landen uitgerold, Amerika, Engeland, Australie en Nieuw Zeeland. De dienst zal beschikbaar worden op zowel de Iphone als Android Facebook app. In de aankomende maanden is Facebook erop gebrand om de dienst in meerdere landen uit te rollen en de dienst daarnaast ook beschikbaar te maken voor de desktop versie.

Of het platform ook open gesteld gaat worden voor commerciele aanbieders van producten is nog niet geheel duidelijk, evenals de ondersteuning voor het inschieten van webshop productaanbod via feeds en/of een API.

De introductie van Facebook Marketplace in Nederland is nog niet aangekondigd. Nieuwe ontwikkelingen en eventuele mogelijkheden in verband met adverteren houdt SDIM nauwlettend in de gaten. Blijf dit blog volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen.

Heeft u interesse in meer informatie of wilt u beginnen met adverteren op Facebook? Neem gerust contact op, SDIM helpt u graag verder.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.