Website snelheid: ranking factor mobile search

HomeBerichtenWebsite snelheid: ranking factor mobile search
Geplaatst 19 januari 2018 - Geschreven door: Eden

Vanaf juli 2018 wordt website snelheid officieel een ranking factor voor mobile search. Goed nieuws! Want op het internet is er niets vervelender dan te moeten wachten op een traag ladende pagina. En voor wie op zoek is naar een antwoord op een vraag, geldt ook: des te sneller, des te beter! Ondanks dat website snelheid al een tijdje meetelde voor de ranking van je pagina, gold dit volgens Google vooral voor desktop. Nu moet ook mobile search er aan geloven.

Website snelheid en relevantie hand in hand

De ‘’Google Speed Update’’, zoals Google het zeer toepasselijk noemt, heeft alleen gevolgen voor de meest langzame websites en een klein percentage van de zoekopdrachten. Bovendien past de update dezelfde standaard toe voor alle pagina’s, ongeacht de technologie die gebruikt is om de webpagina te bouwen. Wie bang is dat ze zich nu volledig moeten focussen op het leveren van snelheid ten koste van andere SEO rankingfactoren, kan opgelucht adem halen. Google benadrukt dat de intentie achter de zoekopdracht een sterke rankingfactor blijft. Met andere woorden: een langzame pagina kan nog steeds hoog scoren in de zoekresultaten.  Zolang het maar goede en relevante content biedt.

Website snelheid wordt rankingfactor mobile search

Gebruikerservaring centraal

Google wil developers aanmoedigen om goed na te denken over hoe performance de gebruikerservaring op een pagina beïnvloedt. Er is helaas geen tool die direct aangeeft of de update gevolgen heeft voor een specifieke pagina. Wel zijn er een paar bronnen die uitkomst kunnen bieden bij het bepalen van onder andere de website snelheid. We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet.

  • Chrome User Experience Report

Het Chrome User Experience Report bestaat uit publieke data en bevat belangrijke gegevens met betrekking tot gebruikservaringen voor populaire bestemmingen op het internet, bijvoorbeeld binnen Chrome.

  • Lighthouse

Lighthouse is een automatische tool en onderdeel van de Chrome Developer Tools. De tool kijkt naar de kwaliteit van een webpagina. Deze kwaliteit wordt onder andere vastgesteld op basis van de prestaties en toegankelijkheid van de pagina.

  • PageSpeed Insights

PageSpeed Insights geeft aan hoe goed een pagina presteert op het gebied van laadtijd. Ook doet het meteen suggesties voor het verbeteren van de snelheid en andere technische aspecten. Lees meer over het behalen van een perfecte score in Pagespeed Insights

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Google Speed Update? Of bent u benieuwd waar u rekening mee moet houden wat betreft gebruiksvriendelijkheid en website snelheid? Neemt u dan vrijblijvend contact op met de specialisten van SDIM. Zij voorzien u graag van vrijblijvend advies.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.