Vacaturemarketing Mogelijkheden

LinkedIn

LinkedIn een belangrijk platform in vacaturemarketing. Op dit platform kunt u de doelgroep actief benaderen, maar de doelgroep kan ook zelf actief op zoek gaan naar vacatures. Er zijn vele mogelijkheden waar SDIM u mee kunt helpen, zowel organisch als gesponsord.

Waarom SDIM

 • Top 3 Emerce 100
 • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
 • Data-driven & resultaatgericht
 • Heldere taal, no nonsense
 • Loyale partner voor de lange termijn
 • Transparante pricing
 • Hoog kennisniveau
HomeDienstenVacature marketingLinkedIn

LinkedIn heeft meer dan 645+ miljoen leden uit meer dan 200 landen en gebieden. Het platform werd in 2002 opgericht en in december 2016 overgenomen door Microsoft. Linkedin is het grootste professionele netwerk ter wereld en het ideale platform om potentiële kandidaten te bereiken.

LinkedIn Feed

Binnen LinkedIn kunt u een organisch bericht plaatsen in de feed, deze zal getoond worden aan de volgers van uw bedrijfspagina. Wilt u ook een nieuwe doelgroep aanspreken? Dan kunt u betaald gebruik maken van één van de targetingmogelijkheden welke LinkedIn biedt om een nieuwe doelgroep te bereiken. Denk hierbij aan jaren ervaring, bepaalde functietitels of opleiding.

LinkedIn biedt daarnaast verschillende formats waarin u een vacature of uw bedrijf goed naar voren kunt laten komen. SDIM kan een aantrekkelijke wervingsvideo maken welke u kunt inzetten in de LinkedIn feed, daarnaast kunt u een aantrekkelijke afbeelding met tekst inzetten of gebruik maken van een leadgen form waarbij de doelgroep gelijk haar gegevens kan achterlaten.

Heeft u via Limited Listings binnen uw LinkedIn bedrijfspagina ook vacatures staan? Dan kan SDIM ook het speciale vacatureformat inzetten op LinkedIn. Hierbij wordt een vacature van de bedrijfspagina gesponsord in de LinkedIn Feed.

Naast de LinkedIn home feed kunt u ook uw vacature plaatsen tussen de vacaturefeed van LinkedIn: https://www.linkedin.com/jobs/. Binnen deze optie kan de gebruiker ofwel solliciteren binnen LinkedIn ofwel naar binnen uw eigen websiteomgeving. Ook kunnen er screeningsvragen worden toegevoegd waardoor de kwaliteit van de sollicitaties gewaarborgd blijft.

Binnen LinkedIn kan je gebruik maken van een CPC (kosten per klik) of CPM (kosten per 1000 weergaven) model. Anders dan Google en Indeed werkt LinkedIn met minimale dagbudgetten welke starten vanaf €10 per dag. Het is dus extra belangrijk dat de juiste doelgroep met het juiste format wordt bereikt.

LinkedIn Talent Solutions

Naast het plaatsen van vacatures/berichten in de feeds van LinkedIn kunt u ook actief gebruikers benaderen. Hiervoor kunnen abonnementen afgesloten worden binnen Talent Solutions. Binnen dit abonnement kunnen InMails (privéberichten) gestuurd worden naar potentiële kandidaten. Daarnaast krijgt u toegang tot verschillende tools waarbij u kandidaten kunt opsporen en inzicht krijgt in alle personen die uw bedrijfspagina hebben bekeken.

Strategie – Full Funnel

Om de toestroom van sollicitanten te verwezenlijken is het belangrijk dat u in elke fase van het sollicitatieproces aanwezig bent. Zo kunt u binnen LinkedIn goed werken aan uw employer branding. Een combinatie van zichtbaarheid in de feed waarna u de gebruikers benaderd is essentieel. SDIM kan u hier uiteraard mee helpen.

Waarom SDIM

 • SDIM is een strategische partner welke full funnel strategieën op maat maakt over verschillende kanalen heen
 • SDIM zorgt ervoor dat de juiste kandidaten voor de vacature worden aangetrokken
 • SDIM heeft jarenlange ervaring in het optimaliseren van campagnes welke met een cpc-model werken
 • SDIM kan alles voor u uit handen nemen

Vragen over LinkedIn?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op