Data & Analytics

Google Analytics Consultancy

Met een correct ingesteld Google Analytics account kunt u zelf gericht met uw data aan de slag. Welke data u echter analyseert kan nog al eens verschillen. Maar ook hoe u data kunt interpreteren. SDIM biedt Google Analytics consultancy in allerlei vormen, zodat u precies de inzichten krijgt die u nodig heeft. 

Waarom SDIM

 • Google reviews: 4,9 uit 5 *****
 • 95% tevreden tot uiterst tevreden opdrachtgevers
 • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
 • In-house ontwikkelde toolkit, of via uw bestaande tooling
 • 20 jaar online marketing ervaring
HomeDienstenData & AnalyticsGoogle Analytics Consultancy

Google Analytics data actionable maken

Voldoende tijd en de juiste analytische kennis zijn belangrijke voorwaarden om te profiteren van Google Analytics. Vragen zoals “hoe vinden de bezoekers uw website” en “hoeveel conversies zijn er gemeten” zijn wellicht niet moeilijk te beantwoorden.  Vragen zoals “wat zijn de best scorende pagina’s van mijn website” en “hoe kunnen we het conversieratio verbeteren” worden al lastiger. Of wat dacht u van een uitgebreide analyse van het klikgedrag van uw mobiele bezoekers? Of “welke bezoekers haken af vlak voordat zij afrekenen, en hoe komt dit?”. Complexere vragen waar een Analytics specialist u uitstekend bij kan helpen. SDIM heeft specialisten in huis die op basis van uw briefing en vragen vooraf een data-analyse uitwerken die vervolgens uitgebreid wordt toegelicht. Daarna kunt u aan de slag met concrete en handzame actiepunten.

Veelzijdigheid van Google Analytics

Google Analytics consultancy kan in verschillende vormen worden geleverd.

 • Tracking en schone data
  Wordt uw data correct gemeten, maakt u gebruik van de juiste filterprofielen, worden betaalproviders goed uitgesloten als verkeersbron? Allerlei zaken die betrekking hebben op een correcte tracking set-up. Net als het gebruik van Google Tag Manager, begeleiding bij migratie van webpagina’s en/of nieuwe website of simpelweg het uitrollen van nieuwe features in Google Analytics.
 • Dashboards & rapportage
  Welke data wilt u inzichtelijk hebben. Hoe kunt u de KPI’s/metrics die voor u belangrijk zijn verwerken in een overzichtelijk dashboard en/of rapportage? Denk hierbij ook aan op maat gemaakte (Google Data Studio) rapportages.
 • CRO / UX(conversieoptimalisatie en/of usability)
  Data-analyse en sessie gericht op het verbeteren van het conversieratio van de website , de usabiltity of bijvoorbeeld gericht op de check-out funnel.
 • Doelgroepanalyse
  Wie zijn uw bezoekers? Bereikt u wel de doelgroep die u wilt bereiken? Hoe gedragen de verschillende doelgroepen zich op uw website? Allerlei relevante vragen die aan bot kunnen komen bij een doelgroepanalyse.
 • Data deepdive
  Diepgaande analyses op complexe online data vraagstukken.
 • Training & opleiding
  Op maat uitgewerkte workshop, incompany trainingen of het intern opleiden van collega’s.

Al het bovenstaande kan op basis van een vooraf bepaalde urenbegroting, uren strippenkaart of op nacalculatie worden afgenomen.

Waarom Google Analytics Consultancy?

We leven in een data-gedreven tijdperk waarbij meetbaarheid met de dag belangrijker wordt. Het inzicht in hoe een resultaat tot stand is gekomen is vaak belangrijker geworden dan het resultaat zelf, op die manier kan er inderdaad worden toegewerkt naar een verdere optimalisatie of het oplossen van een probleem. Voor elke case is een andere oplossing of aanpak vereist die niet in een pakket te vatten zijn. Lees hieronder de voordelen van Google Analytics consultancy

 • Maatwerk oplossing. De vraag die u stelt bepaalt de aanpak, geen extra werkzaamheden voor zaken die minder prioriteit hebben.
 • Flexibiliteit. Gedurende de consultancy momenten kan de koerst gewijzigd worden dankzij nieuwe inzichten die aan het licht komen, snel kunnen omschakelen is dan belangrijk.
 • Schaalbaar. Voor alle type (kennis)behoefte is een passende oplossing. Of u nou een basistraining nodig heeft of uw gehele organisatie data-driven wilt maken, onze specialisten kunnen helpen dit doel te bereiken.
 • Sparringspartner. Naast een SEO consultant of een Advertising strateeg heeft u als digitaal volwassen bedrijf ook een Analytics consultant aan uw zijde nodig om u verder te helpen uw (online) doelen te bereiken.

 

 

 


Vragen over Google Analytics Consultancy?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op