Google Ads campagnes

Product prijzen in Google Ads advertenties tonen – de 4 opties

HomeHelpcentrumGoogle Ads campagnesProduct prijzen in Google Ads advertenties tonen – de 4 opties

Wij krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om prijzen in Google Ads advertenties te vermelden. Het goede nieuws is dat dat inderdaad kan, maar het slechte nieuws is dat het wel complex kan worden. Er zijn vier manieren om uw product prijzen vermeld te krijgen in uw Google Ads campagne.

1. Handmatig natuurlijk

U kunt natuurlijk gewoon per product een advertentiegroep maken, met een eigen advertentietekst, waarin de prijs wordt genoemd. Dit wordt al snel tijdrovend, zeker als u een groot product aanbod biedt. Ondoenlijk wordt het zelfs als u wisselende prijzen heeft. U begrijpt het al: er zijn betere mogelijkheden.

2. Eénmalige productdatabase export verwerking

Verwerk een export van de database éénmalig handmatig tot een zoekwoorden lijst, ingedeeld in groepen, met per groep de bijbehorende prijs van dat moment. U moet inzicht hebben in advertentiegroep-indeling en set-up, met daarnaast een aardige dosis Excel-kunde hebben, maar het is mogelijk om hiermee het handmatig invoeren van zoektermen, deeplinks en prijzen in de advertentietekst te voorkomen. Uiteraard kan een goed bureau dit voor u uithanden nemen tegen relatief beperkte kosten. U moet eens in de zoveel tijd overigens wel een handmatige update doen, als uw prijzen en/of productaanbod wijzigt. Voor sterk wisselende prijzen is automatisering dus de enige optie.

3. Geautomatiseerde, dynamische, productdatabase koppeling

Wilt u real-time prijzen kunnen communiceren dan is volledige integratie van uw back-end met Google Ads noodzakelijk. Het vereist specialistische tools zoals Channable. De set-up is tijdrovend maar éénmalig en dan heeft u ook wat. Voordeel: ook voorradigheid kan worden gekoppeld en hier kunnen dus zoektermen & advertenties automatisch op worden onderbroken. Zelfs productgerelateerde keywords en advertenties kunnen geheel geautomatiseerd gegenereerd worden. Nieuwe producten in uw assortiment? Voila, ze staan meteen ook in Google Ads. Tijdelijke korting, ja hoor, ook mogelijk.

4. Google Ads – Google shopping

Ja, het kan anders. U kunt uw product database feed uploaden in het Google Merchant center voor opname in Google Shopping (de prjsvergelijker van Google). Daarna kunt u uw Google Merchant center koppelen aan uw Google Ads account. Als u verder een hoog kwalitatieve campagne heeft (goede zoektermen, goede ads, goede deeplinks, goede website) bestaat de kans dat er in sommige gevallen additionele informatie over uw producten verschijnt in uw Google Ads campagne.

Niet altijd dus? Nee, helaas niet altijd. U kunt het hooguit beïnvloeden door een zéér releante campagne te laten opzetten. Neem gerust contact op. Wij zijn specialist in de set-up van uitgebreide hoog-kwalitatieve campagnes en we adviseren u graag over de optie met de beste kosten/baten.

 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op