SEO Content

Metadata optimalisatie

Metadata bepaalt hoe uw zoekresultaat er uit komt te zien op de zoekresultatenpagina van zoekmachines. Eigenlijk vergelijkbaar met een advertentie tekst in Google Search Ads. En nog altijd een factoor voor uw rankings. De metadata bestaat uit de meta title, URL en meta description. Hoe beter dit geschreven is, hoe meer kliks de metadata kan realiseren. SDIM kan u hier bij helpen.

Waarom SDIM

  • Expert in 30+ SEO-tools
  • Realtime SEO-probleem signalering inbegrepen
  • Eigentijdse Full funnel SEO aanpak
  • Ervaring met elk CMS (Wordpress, Magento etc.)
  • Expert in website migraties
HomeDienstenSEO – zoekmachine optimalisatieSEO ContentMetadata optimalisatie

Definitie meta title, description, keywords en robots tag

De meta title verschijnt bovenaan in het zoekresultaat. De ‘blauwe’ titel. Daarnaast verschijnt de paginatitel in het tabblad van uw browser wanneer u een webpagina bezoekt. De meta description is zichtbaar onderaan het zoekresultaat binnen de zoekmachine. De meta description wordt door zoekmachines als Google gebruikt als beschrijvende tekst (2 regels onder de weergegeven URL). De meta description is niet direct zichtbaar op uw website.

Meta keywords zijn zoekwoorden die vroeger door de zoekmachine werden gebruikt om websites te rangschikken. De meeste zoekmachines zijn hier vanaf gestapt. SDIM adviseert hier geen tijd meer aan te besteden.

Waarom metadata optimaliseren?

In de eerste plaats: hoe aantrekkelijker uw metadata, hoe meer kliks. Daarnaast is de metadata een belangrijke bron van informatie voor zoekmachines om te bepalen waar een pagina over gaat. Daarmee is het dus een belangrijke rankingfactor.

Zonder optimale metadata concurreert u simpelweg niet op de zoekresultatenpagina.

Meta titles en description door SDIM laten optimaliseren?

Wilt u er zeker van zijn dat de meta titles en descriptions van uw website goed worden geoptimaliseerd? Het schrijven van title en meta description tags is een vak apart, bijna een kunst. SDIM heeft een deskundig SEO-team met jarenlang expertise in huis, wat u kan helpen bij het optimaliseren van uw meta data. Het optimaliseren van meta titles en description is maatwerk en dient ondersteunt te worden door een zoekwoorden onderzoek, voor een optimaal resultaat. Neem contact met SDIM op voor meer informatie over metadata of een offerte op maat.

Metadata optimalisatie door SDIM

  • Meta titles en descriptions zijn geoptimaliseerd met de juiste zoektermen
  • Direct laten plaatsen van metadata in het CMS door SDIM, waardoor klant wordt ontzorgd
  • Geschreven door ervaren SEO-copywriters
  • Wervend geschreven met als doel een zo hoog mogelijke CTR!

Wilt u meer informatie over het uitbesteden van uw metadata optimalisatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.


Vragen over Metadata optimalisatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op