Hét fundament voor goede SEO

SEO Techniek

Technische SEO is hét fundament voor een succesvolle SEO strategie. Sterker nog, een website die SEO technisch ondermaats is zal nooit de volle potentie benutten, ook al heeft de site nog zulke goede content en hoge autoriteit. SDIM helpt u graag bij het volledige optimalisatieproces van uw website.

Waarom SDIM

 • Expert in 30+ SEO-tools
 • Realtime SEO-probleem signalering inbegrepen
 • Eigentijdse Full funnel SEO aanpak
 • Ervaring met elk CMS (Wordpress, Magento etc.)
 • Expert in website migraties

Drie SEO pijlers

SEO bestaat uit drie pijlers: content, autoriteit en techniek. Deze derde en laatste pijler wordt regelmatig achtergesteld of zelfs vergeten. Bedrijven hebben namelijk vaak geen, of onvoldoende kennis van de technische kant van SEO. Met als gevolg dat het laag op de agenda komt te staan.

Waarom is technische SEO belangrijk?

Het succes van een website valt of staat met de techniek. Een technisch sterke website presteert beter in de zoekresultaten. Dit betekent meer organisch bezoek aan uw site én doorgaans meer omzet. Het tegenovergestelde is ook waar: een technisch slechte heeft een negatieve invloed op de organische resultaten van uw site. Technische gebreken of fouten kunnen er namelijk voor zorgen dat de website slecht vindbaar is. Of in het ergste geval: dat de website of een gedeelte hiervan zelfs helemaal niet wordt vertoond in de zoekresultaten. Alle overige inspanningen, bijvoorbeeld op het gebied van content en autoriteit, hebben in dat geval geen nut. Daarom is het van groot belang dat een website op de juiste manier is ingericht voor de opname in de zoekresultaten.

SEO techniek vs Zoekmachine algoritmes

Stel een zoekmachine voor als een robot die het internet afspeurt naar webpagina’s. Zo’n zoekmachine robot, ook wel crawler genoemd, komt op pagina’s terecht via verwijzingen. Bij het bezoek aan een pagina gaat hij door de code heen, om te bepalen waar de pagina over gaat. Mede aan de hand hiervan bepaalt de zoekmachine of een pagina wordt vertoond in de zoekresultaten, en zo ja, op welke zoektermen. Om uw content in de zoekresultaten van een zoekmachine te krijgen heeft een crawler dus toegang tot uw site nodig, is het van belang dat uw site geen blokkades bevat, razendsnel laadt én aan alle technische eisen voldoet. Dit is waar SEO techniek om de hoek komt kijken.

Wat valt onder SEO techniek?

Technische SEO is een veelomvattend onderwerp, dat nooit stil staat. SDIM is daarom altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Laat u adviseren over één van onderstaande aspecten:

 1. Toegankelijkheid en indexeerbaarheid:
  Het helpen van zoekmachines bij het vinden en indexeren van de content. Denk o.a. aan een XML sitemap, robots.txt en canonicals, maar ook aan de inrichting van een meertalige site.
 2. Site structuur:
  Het optimaal inrichten van zowel de URL structuur als interne linkstructuur.
 3. Website snelheid
  Optimalisaties laten doorvoeren die uw website sneller maken.
 4. Mobielvriendelijkheid
  Uw site geschikt maken voor weergave op een mobiel apparaat.
 5. Structured data
  Uw data markeren voor zoekmachines. Hierdoor helpt u zoekmachines uw content beter begrijpen en worden in bepaalde gevallen uitgebreidere zoekresultaten vertoond.
 6. JavaScript SEO
  Het optimaliseren van sites die gebruik maken van JavaScript frameworks.

Technische SEO analyse

Zoals u ziet is er veel om rekening mee te houden. Wilt u weten of uw site SEO technisch goed in elkaar steekt? Laat uw site dan analyseren door een SEO specialist bij SDIM. Bij een SEO technische analyse wordt uw site volledig nagelopen. Vervolgens ontvangt u heldere aanbevelingen en actiepunten waar de developer mee aan de slag kan. Uiteraard kunt u beginnen met een vrijblijvend adviesgesprek zodat uw situatie kan worden beoordeeld en vervolgens een aanpak op maat kan worden uitgewerkt.

Waarom SEO bij SDIM?

Redenen waarom SDIM uw go-to bureau is:

 • Groot team met development skills en ruime SEO ervaring
 • Topniveau SEO volgens de hoogste standaarden
 • Data driven resultaatgerichte aanpak
 • Op maat gemaakt SEO-advies voor uw situatie
 • Direct schakelen met de developer
 • Transparant in werkzaamheden en resultaat
 • Expert in 30+ SEO-tools
 • Werken op locatie mogelijk 
 • Ervaring met alle content management systemen (CMS)
 • Expert in SEO-migraties
 • Team trainingen en/of expert-sessies op allerlei niveaus beschikbaar
 • Uitleg in heldere taal

Behalve voor een technische SEO analyse kunt u ook bij SDIM terecht met al uw andere vragen over SEO. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op. SDIM denkt graag met u mee.


Vragen over SEO Techniek?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op