Google +1 & de impact op zoekmachine optimalisatie

HomeBerichtenGoogle +1 & de impact op zoekmachine optimalisatie
Geplaatst 31 maart 2011 - Geschreven door: Thijs

Google introduceerde gisteren een nieuwe Google-tool: Google +1. Met deze nieuwe functie is het voor internetgebruikers mogelijk om de gevonden zoekresultaten te waarderen. Hiermee is de functie enigszins te vergelijken met Facebooks ‘like’ buttons.Hoewel de nieuwe functie nog niet volledig is uitgerold, is Google +1 reeds beschikbaar in de Engelstalige versies van Google en voor gebruikers van Google Experimental. In de Google zoekresultaten van deze gebruikers verschijnt daar de +1-button. Door hier op te klikken kunnen vrienden en andere contacten zien dat u een website leuk vindt en waardeert.

Google +1 en zoekmachine optimalisatie

Google wil internetgebruikers altijd de meest relevante websites bij zoekopdrachten laten zien. Al enige maanden wordt steeds duidelijker dat Google de relevantie van websites meer en meer bepaalt aan de hand van de populariteit van een website:

hoe vaak en waar wordt er online over uw website gepraat. De tendens dat social media hierbij steeds belangrijker wordt, is steeds duidelijker. Belangrijk bij de zoekmachine optimalisatie van uw website dus, om social media in te zetten bij het hoger positioneren van uw website in de organische, onbetaalde resultaten van Google!

Met de introductie van Google +1 probeert Google ook zelf voet aan de grond te krijgen in de wereld van social media. Google geeft zelf min of meer al aan dat de +1 data de organische, onbetaalde zoekresultaten van websites zullen gaan beïnvloeden. Hoewel de +1 button nu nog experimenteel wordt ingezet, ligt het wel in de lijn der verwachtingen dat het Google algorithme zal worden aangepast.

In hoeverre het aantal +1 klikken op uw website gaat meetellen in de rankings van uw website is nog niet duidelijk. De introductie van Google +1 bevestigt wel de trend dat uw zoekmachine optimalisatie inspanningen zich meer en meer moeten gaan richten op een geïntegreerde zoekmachine optimalisatie, content marketing en social media campagne.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.