Google Hotels: Wat is het en wat kun je ermee?

HomeBerichtenGoogle Hotels: Wat is het en wat kun je ermee?
Geplaatst 16 april 2019 - Geschreven door: Bart Koenes

Google mogen we naast zoekmachine nu ook Boek-machine noemen. De zoekgigant heeft recent een eigen hotel boekingsplatform gelanceerd: Google Hotel Search. Wanneer je nu zoekt naar hotels zul je regelmatig onderstaande interface tegenkomen. Wanneer je doorklikt zul je op deze pagina terechtkomen. Op het Google Hotel platform kun je Hotel en andere accommodaties met elkaar vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Google Hotels doet denken aan prijsvergelijker Google shopping, maar misschien nog wel meer aan Google Flights. Google Flights is een platform waarbij je vluchten met elkaar kunt vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs.

 

Google-hotels-interface

Google Hotel Finder in een nieuw jasje

Het nieuwe boekingsplatform zat er echter wel aan te komen, maar we hebben er lang op gewacht. Bijna tien jaar geleden kocht Google namelijk reissoftware bedrijf ITA. ITA is het bedrijf achter vele reserveringssystemen voor veel grote luchtvaartmaatschappijen. Google wilde met deze overname een nieuw soort reiservaring creëren die eindgebruikersproblemen oplossen en er anders uitzag dan bestaande tools. Inmiddels, tien jaar later, is Google Hotels gelanceerd. Maar Google hotels is eigenlijk niet helemaal nieuw. Google lanceerde namelijk in 2010 al ‘’Google Hotel Finder’’. Dit was een soortgelijke tool. Google Hotels lijkt erg op Google Hotel Finder maar dan in nieuw jasje. Ja inderdaad, die bestaat niet meer.

Functionaliteiten

Google Hotels biedt dezelfde functionaliteiten die concurrenten als Booking.com en Expedia ook bieden. Waarin Google Hotels zich onderscheidt is de Google Maps integratie waarin alle hotel op locatie met prijs goed zichtbaar zijn. De hotelvergelijker is simpel en eenvoudig te bedienen. Iets wat we van Google producten gewend zijn. Wat gelijk opviel is dat er ook op geadverteerd kan worden. Het boeken van een hotel op Google Hotels gaat ook via bijvoorbeeld een Booking.com. De daadwerkelijke transactie vindt dus niet plaats op Google Hotels, maar bij een van de ‘’concurrenten’’.

Vakantiehuisjes

Eind februari maakte Google bekend dat het inmiddels naast hotels ook mogelijk is om vakantiehuisjes te boeken via dit platform. Tot nu toe is dit enkel beschikbaar in Amerika. Het zal niet verrassend zijn als dit ook wordt uitgerold naar andere landen. Wil je een vakantiehuisje/appartement boeken via Google hotels? Dan word je doorverwezen naar een andere boekingssite waar de daadwerkelijke transactie plaatsvindt.

Hoe adverteren op Google Hotels?

Waar het uiteindelijk natuurlijk allemaal om draait, zijn de Google Hotel Ads. Google Hotels Ads is wereldwijd beschikbaar. Het adverteren gaat als volgt in zijn werk:

  1. Net als Bij Google Shopping moet er een feed worden klaargezet. Niet voor Google Merchant Center maar voor Google Hotel Center. In de feed moet informatie zoals prijzen en beschikbaarheid komen te staan.
  2. Koppel Google Hotel center met een Google Ads account.
  3. Zet een campagne op in Google Ads, bepaal het budget en de pay per click/booking prijzen en je bent klaar om te adverteren op het Google Hotel netwerk!

Google begint zich dus steeds meer te mengen in de travel industrie. Wat voor effect dit gaat hebben op de advertentiemarkt moet nog blijken, we zijn benieuwd!

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.