Google search nu echt persoonlijk

HomeBerichtenGoogle search nu echt persoonlijk
Geplaatst 11 januari 2012 - Geschreven door: Jan Dirkzwager

De SEO wereld lijkt in rep en roer door de aankondiging van Google over Google Search Plus Your World, en terecht. Google gaat veranderen en ingrijpend ook.

Wat is er aan de hand

In begrijpelijk Nederlands: Google gaat -min of meer automatisch- het zoeken met Google uitbreiden naar alles op het internet, maar dan inclusief u zelf en uw omgeving. U kunt uzelf doorzoeken met Google.  Zoiets als 123people (voorbeeld hier), maar dan automatisch geïntegreerd in Google zoeken en aangevuld met gegevens van uw vrienden.

Uw eigen bestanden

Google zal automatisch ook bestanden en informatie die u op het internet heeft gezet meenemen. U kunt uw privé bestanden dus straks via Google gaan doorzoeken, zolang ze maar online staan (bij Google). Bijvoorbeeld:
  • uw video’s op Youtube,
  • uw foto’s op Picasa,
  • of zelfs bestanden op Google Docs.
Hoever het precies zal gaan is nog niet helemaal duidelijk.

Informatie van uw relaties

Sociale resultaten, gebaseerd op informatie uw eigen netwerk, worden dus gecombineerd met resultaten zoals u dat al kende van Google. Die combinatie zorgt ervoor dat Google u juist die content kan brengen die u en uw sociale omgeving relevant vinden.  U en uw eigen relaties gaan de zoekresultaten dus direct beïnvloeden.

Wanneer in Nederland

In de komende weken rolt Google het uit over de wereld. Houd uw Google in de gaten en u ziet het vanzelf gebeuren. Wat de impact voor SEO en optimalisatie wordt is nog niet volledig duidelijk. Dat er steeds meer gewicht gaat hangen aan sociale media, met name Google+ (de Facebook van Google) is al wel duidelijk.
Google gaat aangeven wanneer een zoekeresultaat is beïnvloed door persoonlijke gegevens. U kunt per sessie gaan kiezen of u persoonlijk zoeken aan of uit wilt zetten.
Blijf ons volgen, we zullen later meer inhoudelijk op de materie ingaan en praktische tips formuleren.

Interessante andere bronnen:

Inhoudelijk en in het Nederlands: http://blog.e-difference.nl/zoekmachines/google-search-plus-your-world-zoekresultaten-nu-echt-sociaal.html

Vooraanstaand US SEO blog: http://searchengineland.com/googles-results-get-more-personal-with-search-plus-your-world-107285

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.