Social update november

Social media abonnementen, Reels downloaden en focus op lead gen-ads

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom deelt SDIM Online Marketing maandelijks de meest belangrijke veranderingen. In deze social update lees je meer over de opkomst van social media abonnementen, het downloaden van Reels en lead gen-ads via Meta. Lees je mee?

HomeBerichtenSocial media abonnementen, Reels downloaden en focus op lead gen-ads
Geplaatst 28 november 2023 - Geschreven door: Rosanne Bos

Meta lanceert abonnementen voor Facebook en Instagram

De Europese rechter heeft Meta verplicht gebruikerstoestemming te verkrijgen voor gepersonaliseerde advertenties op Facebook en Instagram. De European Data Protection Board (EDPB) heeft ingestemd met een verzoek voor een Europees verbod, wat Meta heeft aangezet tot de aankondiging van een betaald advertentievrij abonnement. Hoewel Meta momenteel juridisch lijkt te voldoen, is het voor adverteerders essentieel om deze ontwikkelingen op de voet te volgen en hun strategie aan te passen aan veranderende privacyregelgeving.

In reactie hierop heeft Meta aangekondigd dat ze een nieuw betaald advertentievrij abonnement zullen introduceren, wat de toekomst van online adverteren en privacy op sociale media beïnvloedt. Het abonnement kost €9,99 per maand via de website en €12,99 per maand via Android- en iOS-besturingssystemen, met extra kosten voor gekoppelde accounts. Deze trend van advertentievrije abonnementen op sociale mediaplatformen roept vragen op over de impact op adverteerders.

Lees hier meer over in de volgende blogs: Europees Verbod op Gepersonaliseerde Facebook / Instagram Ads en Impact van Meta’s Advertentievrije Abonnementen op Adverteerders en Privacy.

Snapchat test met een abonnement: Snapchat+

Door de ontwikkelingen bij Meta en de uitspraak van de Europese rechter, test Snapchat ook een abonnementsconstructie: Snapchat+. Dit is een laag die de meeste advertenties verwijdert. De test is een reactie op evoluerende EU-privacyregels en om te peilen hoeveel mensen bereid zijn te betalen voor een advertentievrije ervaring. Gebruikers kunnen voor $15,99 AUD per maand (omgerekend ongeveer €9,65) Story- en Lens-advertenties verwijderen. 

Bron: SocialMediaToday

Download Instagram Reels in een handomdraai

Vanaf 22 november hebben alle Instagram-gebruikers de mogelijkheid om openbaar gedeelde Reels-clips te downloaden. Deze functie, die oorspronkelijk in juni werd geïntroduceerd voor Amerikaanse gebruikers, stelt makers in staat om hun clips te delen met een breder publiek. De downloadoptie is standaard ingeschakeld voor openbaar geplaatste Reels, maar makers hebben de flexibiliteit om deze functie uit te schakelen als ze niet willen dat anderen hun content kopiëren.

De gedownloade Reels worden weergegeven met een Instagram-logo en de handle van de maker. Hoewel dit het gemakkelijker maakt voor sommige accounts om inhoud van Instagram over te nemen en op TikTok te plaatsen, kan het ook een nieuwe manier bieden om populaire Reels-clips te bewaren en te delen. Deze update, aangekondigd door Instagram CEO Adam Mosseri, zal wellicht de betrokkenheid vergroten en nieuwe mogelijkheden bieden voor Reels-makers om hun exposure te vergroten.

Bron: Instagram

Meta beweegt meer naar Lead gen-advertenties

Meta heeft onlangs een nieuwe gids gepubliceerd voor zijn reeks lead generation advertentieopties, aangezien het bedrijf sterke groei ziet in deze producten. Met de opkomst van messaging-apps en directere betrokkenheid via DM’s, bieden deze lead gen-advertenties kansen om rechtstreeks in contact te komen met het publiek. De gids geeft een overzicht van de beschikbare opties, inclusief prestatie-inzichten, en is een waardevolle bron voor strategische planning. 

Meta merkt op dat de vraag naar lead gen-advertenties toeneemt, vooral in India, waar WhatsApp cruciaal is voor een groot deel van de bevolking. Het bedrijf rapporteert een verdubbeling van de omzet uit Click-to-Message-advertenties in India op jaarbasis. De trend van toenemend gebruik van messaging-apps voor interactie is ook merkbaar in andere markten, wat de relevantie van lead gen-advertenties verder onderstreept, vooral met de aanstaande feestdagen in het vooruitzicht.

WhatsApp Channels is wereldwijd uitgerold

Recentelijk heeft Meta wereldwijd WhatsApp uitzendkanalen uitgerold, waarmee gebruikers hun favoriete merken en influencers kunnen volgen via de ‘Updates’-tab. Met 13.3 miljoen volgers is WhatsApp het grootste sociale medium in Nederland, waardoor het integreren van uitzendkanalen in je marketingstrategie zinvol is. Deze berichten bieden organisaties de kans om exclusieve banden met hun doelgroep op te bouwen en waarde toe te voegen, zoals behind-the-scenes content en interactieve betrokkenheid.

Je leest hier meer over in onze blog: WhatsApp uitzendkanalen: toevoegen aan je marketingstrategie of niet?

Bron: WhatsApp

 

Social trends en ontwikkelingen doorvoeren

Wil jij jouw socialmediamarketing naar een hoger niveau tillen? Bij SDIM bieden we diverse diensten aan: strategie, creatie, advertising, consultancy en trainingen. Onze specialisten kijken mee naar jouw vraagstuk en leveren op basis daarvan het beste advies. 

Tip: op de hoogte blijven van het laatste socialmedianieuws? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of bekijk onze laatste social updates.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op