[VIDEO] Wat zijn de voordelen van een CSS?

40% van de Nederlandse webshops bespaart op Shopping Ads door middel van een CSS partner. Hoe maakt u hier gebruik van? Lees in dit artikel hoe de CSS korting werkt, welke verschillen er zijn tussen CSS partners en wat de voordelen zijn.

HomeBerichten[VIDEO] Wat zijn de voordelen van een CSS?
Geplaatst 17 augustus 2021 - Geschreven door: Steven Hiemstra

Wat is een CSS partner?

Een CSS partner, oftewel een Comparison Shopping Service partner, is een vergelijkingswebsite die kan deelnemen aan de Shopping Ads veilingen van Google via campagnes in Google Ads.

Google heeft zelf ook een CSS. Bij Google krijgt u geen korting op de klikprijzen en bij alle andere CSS partijen wel. 

Hoe werkt de korting?

Als u een bod van 1 euro instelt bij uw Shopping Ads campagnes, dan gaat 80 cent van dat bod naar de Google Ads veiling. De andere 20 cent van het bod gaat naar Google Shopping CSS. Voor alle andere CSS partners geldt dat wanneer u 1 euro instelt, het gehele bedrag de Google Ads veiling ingaat. U kunt dan 20% minder bieden voor hetzelfde resultaat. Hierdoor kunt u eenvoudig besparen op de kosten.

Wat zijn de verschillen tussen CSS-en?

Er valt een hoop te kiezen in de wereld van CSS. Een CSS kiezen is een belangrijke beslissing voor uw business. Wat moet u weten om een goede keuze te maken:

  • Allereerst zijn er premium en niet-premium CSS partners. Premium CSS-en hebben minimaal 500 adverteerders aangesloten en krijgen extra support vanuit Google. Niet premium CSS-en krijgen minder support.

  • Daarnaast is er het business model. Sommige CSS-en werken performance based op basis van CPC of Affiliate, terwijl andere vaste fees rekenen. Ook zijn er CSS-en die tooling aanbieden.

  • Houd rekening met EU-landen. U kunt alleen via de CSS adverteren in de landen waar deze partij ook actief is.

  • De kwaliteit van de vergelijkingswebsite van de CSS. De vergelijkingswebsites van CSS partners zijn kwalitatief erg verschillend. De ene website is mooier en werkt beter dan de andere.

  • Controleer of er support wordt gegeven vanuit de CSS. De CSS geeft ook support op uw Merchant Center en de campagnes, dus kies er een die daar verstand van heeft.

Wat zijn de voordelen van een CSS?

Zoals eerder aangegeven is er het biedvoordeel. Google Shopping rekent als CSS partner standaard een marge in de CPC prijs bij de klik op uw shopping campagnes. Als u ervoor kiest om met een andere CSS samen te werken dan gaat deze ingebouwde marge van de CPC af en krijgt u dus meer waar voor uw geld.

Een ander voordeel is dat een CSS u kan helpen met extra tools en inzichten die u helpen om uw campagnes beter te optimaliseren. Zo haalt u naast het CPC voordeel nog meer uit uw Shopping campagnes.

Tot slot, de support op uw Merchant Center en campagnes wordt vaak doorgeschoven naar de CSS partner. Als u er een heeft met veel verstand van zaken dan gaat u er zeker op vooruit. 

Conclusie

Besparen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dit geeft een instant boost aan de resultaten van uw Shopping campagnes. Maar let wel goed op met welke partij u in zee gaat.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op