Google Afbeeldingen

U kunt met Google naar afbeeldingen zoeken met een zoekopdracht, net zoals u naar websites zoekt. Bekijk bijvoorbeeld foto’s van een gebied waar naar u toe op vakantie wilt, of zoek naar de juiste afbeelding om in een presentatie te gebruiken.

Lees verder

Waarom SDIM

 • Top 3 Emerce 100
 • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
 • Data-driven & resultaatgericht
 • Heldere taal, no nonsense
 • Loyale partner voor de lange termijn
 • Transparante pricing
 • Hoog kennisniveau
HomeKanalen & toolsGoogle Afbeeldingen

Een afbeelding toevoegen aan Google Images

Als u een afbeelding wilt laten opnemen in de zoekresultaten van Google Images, moet u de afbeelding eerst toevoegen aan een website, met een beschrijving van de afbeelding(en) of foto. Afbeeldingen kunnen niet rechtstreeks naar de zoekresultaten worden geüpload, maar afbeeldingen die op een website worden geplaatst kunnen wel aan onze zoekresultaten worden toegevoegd, mits deze technisch juist zijn geformuleerd. Als u wilt dat uw foto of afbeelding in de zoekresultaten van Google wordt weergegeven, moet u de afbeelding op een website voor Google optimaliseren.

Hoe beter vindbaar in Google Afbeeldingen?

Om goed vindbaar te zijn in de resultaten van Google Afbeeldingen is het belangrijk het één en ander te optimaliseren. Hieronder bespreken we de belangrijkste onderwerpen die vereist zijn om goed vindbaar te worden bij de zoekresultaten van Google Afbeeldingen.

 • Bestandsnaam van de afbeelding
  De bestandsnaam van de afbeelding is zeer belangrijk om beter gevonden te worden in de zoekresultaten van Google Afbeeldingen. Verwerk in de bestandsnaam de zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden. Een afbeelding van een blauwe omafiets voor dames zou dan bijvoorbeeld de naam ‘blauwe-omafiets-voor-dames.jpg’ krijgen.
 • Voeg een beschrijving (alt-attribuut) aan de afbeelding toe
  Plaats tekst in de buurt van de afbeelding, zoals een ‘alt’-tag of een ondertitel. Een alt-attribuut (ook wel alternatieve tekst genoemd) van een afbeelding is eigenlijk bedoeld als tekst om te tonen wanneer een afbeelding niet geladen kan worden. Hierdoor ontvangt Google informatie over wat er wordt weergegeven in de afbeelding en aan welke zoekopdrachten de afbeelding kan worden gekoppeld.
 • Is de afbeelding relevant voor de pagina? (pagina relevantie)
  Zorg ervoor dat de volledige pagina zoekmachine vriendelijk is. Zodat de afbeelding van de betreffende zoekterm ook relevant is voor deze pagina.
 • Sitemap afbeeldingen
  U kunt een afzonderlijke sitemap aanmaken voor het vermelden van uw afbeeldingen. Hierdoor kunt u Google aanvullende informatie aangeven over uw afbeeldingen. U helpt Google hierdoor de afbeeldingen van uw website te ontdekken.
 • Upload foto’s en afbeeldingen van hoge kwaliteit
  Mooie afbeeldingen vormen een uitstekende manier om meer verkeer naar uw site te halen.

En tot slot: wees geduldig…
Afbeeldingen die u uploadt naar internet, worden niet onmiddellijk in de zoekresultaten weergegeven. Uw website moet eerst door Google worden geïndexeerd voordat de afbeeldingen van uw site zichtbaar worden in zoekresultaten.

Tip: uitgebreid zoeken op Google Afbeeldingen

Via de dienst Google Afbeeldingen kunt u foto’s en afbeeldingen op internet zoeken. Deze zoekresultaten zijn ook te verfijnen om sneller de juiste afbeelding te vinden. Normaal gesproken krijgt u na een zoekopdracht bij Google Afbeeldingen een ongefilterd resultaat te zien met allerlei afbeeldingen die gevonden zijn. Maar er is meer mogelijk, de resultaten van Google Afbeeldingen zijn te verfijnen.

Typ in het zoekvak een zoekterm en druk op Enter. Het scherm met zoekresultaten opent. Boven in beeld staan nu wat menuopties. Klik op Zoekhulpmiddelen. Er verschijnen nu verschillende onderdelen, zoals ‘Grootte’, ‘Kleur’ en ‘Type’, met een driehoekje ernaast in de menu balk. Klik op het kleine driehoekje om de verschillende mogelijkheden in het dropdownmenu per onderdeel te bekijken en een optie te kiezen. Klik bijvoorbeeld bij ‘Grootte’ om alleen grote afbeeldingen te tonen bij de zoekresultaten. Bekijk alle opties en klik op de mogelijkheden om te zien hoe u de zoekresultaten kan filteren en sneller naar uw wens kan verfijnen.
Google Afbeedlingen

Wat levert SDIM

Wilt u weten hoe u Google Afbeeldingen het best voor uw bedrijf kan inzetten? SDIM heeft alle kennis en ervaring in huis om u alles over Google Afbeeldingen uit te leggen en in te zitten voor uw bedrijf. SDIM adviseert en ondersteund bedrijven bij het benutten van alle communicatie mogelijkheden die het platform Google Afbeeldingen biedt, zoals:

 • Advies over de optimale inzet om afbeeldingen beter vindbaar te maken in Google Afbeeldingen
 • Extra SEO waarde creëren met uw afbeeldingen
 • Uitgebreide kennisdeling en kennisoverdracht

Vragen over Google Afbeeldingen?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op