Google Ads campagnes

Een Google account aanmaken – Voordelen van marketingtools met een Google account

Tegenwoordig kunt u er bijna niet meer omheen. Google en haar talloze handige tools. Niet iedereen heeft een Google account omdat hij of zij nog niet de voordelen of nut ervan inziet of nog een andere internetbrowser boven Google verkiest omdat zij niet met anderen bekend zijn. In deze gevallen kunt u vandaag de dag nog steeds kiezen om een Google account aan te maken en te profiteren van de eindeloze handigheden van Google. 

 

 

HomeHelpcentrumGoogle Ads campagnesEen Google account aanmaken – Voordelen van marketingtools met een Google account

Wat is een Google account?

Een Google account is een account met een e-mailadres en een wachtwoord. Als u dit account activeert kunt u gebruik maken van een breed scala aan apps van Google. Denk aan de mail van google, Gmail, of juist een Google agenda waarbij u afspraken kunt plannen. Het account is zo ingesteld dat u ook mensen zonder een Google account een e-mail of uitnodiging voor een afspraak kunt sturen. Daarnaast zijn er ook zakelijk veel mogelijkheden met een Google account. U krijgt toegang tot Google Ads, Google Analytics en Youtube Ads. 

 

Wat zijn de voordelen van een Google account en wat kunt u ermee?

Google Analytics

Met een Google account kunt u onder andere in Google Analytics komen. Google Analytics is een tool die inzicht geeft in de statistieken van uw website. Dit houdt in dat u kunt zien hoe goed (of slecht) uw website scoort en hoe dit verbeterd zou kunnen worden. U krijgt inzicht in allerlei dingen, van achtergronden van gebruikers tot aan de bron waarvan zij naar uw website zijn gekomen. Dit is slechts een kleine greep, er is nog veel meer informatie bekend over Google Analytics. SDIM biedt ook veel hulp aan bij analytics.

Google Ads 

Naast Google Analytics kunt u ook gebruik maken van de populaire tool Google Ads. Met Google Ads kunt u op een gebruiksvriendelijke manier adverteren. U kunt zelf alle componenten samenstellen. U kunt bijvoorbeeld zelf uw doelen stellen in Ads (zoveel mogelijk verkopen op de website of juist zo veel mogelijk trouwe klanten). Aan de hand van deze mogelijkheden bouwt u persoonlijke advertenties op die u gaat helpen bij het bereiken van uw doelen. Spreekt dit u aan, maar heeft u weinig tijd om advertenties of andere campagnes op te zetten? Wij staan altijd voor u klaar met Google Ads en helpen u graag met onze jarenlange ervaring! 

Youtube Ads

Als laatst vinden wij het belangrijk om Youtube Ads aan u voor te stellen. Met een Google account kunt u namelijk ook vrijblijvend in Youtube Ads. Ook Youtube Ads is een manier van het betrekken van uw doelgroep door middel van filmpjes of banners. Gebleken is dat de consument een advertentie in de vorm van een filmpje langer onthoud, dan een tekstuele advertentie. Hier moet u als bedrijf natuurlijk op inspelen omdat u dit juist met uw advertenties wil bereiken. Dit is een van de redenen om te kiezen voor Youtube Ads. Binnen Youtube Ads kunt u de statistieken van deze beelden gemakkelijk terugvinden en zo verder bouwen op uw strategie binnen marketing. Youtube Advertenties hebben nog veel meer voordelen voor zowel beginnende als ervaren bedrijven. SDIM helpt u graag bij het opzetten van youtube campagnes. 

 

Hoe maakt u een Google account aan?

Nu u weet welke voordelen het hebben van een google account heeft kunt u gemakkelijk direct een google aanmaken. Een account maken kan met elk willekeurig e-mailadres, dus ook Hotmail, of een zakelijke emailadres. De enige voorwaarde is dat het een e-mailadres is wat nog niet eerder voor welke dienst van Google dan ook is gebruikt. In het aanvraagformulier ziet u een linkje met de tekst “Ik gebruik liever mijn huidige e-mailadres”. Als u daarop klikt kunt u elk ander emailadres kiezen dan Gmail. In het geval dat u uw google account zakelijk wil gebruiken kunt u het best uw zakelijke e-mailadres, of zelfs een algemeen e-mailadres van uw zaak of werkgever gebruiken. In dit geval scheidt u uw privé account met uw zakelijke account, wat overzichtelijker is. U kunt hier direct een nieuw account aanmaken. 

Spreken de verschillende ad tools u aan, maar heeft u weinig tijd om advertenties of andere campagnes op te zetten? Binnen SDIM hebben wij een groot team vol gespecialiseerde collega’s op het gebied van zowel bewegende als statische advertenties en campagnes, dus schroom niet voor vragen of hulp

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op