Het Google Merchant Center – hoe werkt het

HomeBerichtenHet Google Merchant Center – hoe werkt het
Geplaatst 7 februari 2011 - Geschreven door: Jan Dirkzwager

Het Google Merchant Center werd op 28 september 2009 gelanceerd in de VS, maar inmiddels zijn ook Nederland en vele andere landen aan de beurt gekomen. Nieuwe media ontwikkelt zich blijkbaar nog steeds wat langzamer in de Oude Wereld. Gelukkig zit Nederland vaak in de eerste fase van het uitrollen van nieuwe features bij Google.

Wat kunt u ermee?

Het Google Merchant Center is er, zoals de naam al doet vermoeden, voor koopmannen. Heeft u een webshop? Dan kunt u uw product database via een feed in het Merchant Center laden. In plaats dat Google uw product infomatie komt halen op uw website, gaat u het nu naar Google brengen. Resultaat: meer en betere informatie en dus uw producten beter vindbaar.

Google Shopping

Het doel van het Merchant Center is dat uw producten, en product informatie, makkelijk vindbaar worden in Google Shopping. Net zoiets als Google Maps dus, maar dan voor producten. Weer een extra feature dus van de zoekmachinegigant. Voor Q4 2014 staat ook de uitrol voor diensten en andere niet fysieke producten op het programma. Blijf ons volgen, we houden u daarvan op de hoogte.

Google AdWords koppeling

Voorheen werden uw producten gratis getoond. Inmiddels kunt u alleen betaald uw producten in Google Shopping getoond krijgen. U moet uw Google Merchant Center koppelen aan Google AdWords en een Google Shopping campagne opzetten.

Google Merchant Center tips

Omdat Google zijn gebruikers zo goed mogelijk van dienst wil zijn, zijn er gelukkig allerlei tips & trucs die u kunt opvolgen om uw koopwaar op Google te zetten. Tips zoals deze, die, dit en dat. Makkelijk? Voor sommigen wel, voor anderen wat minder. U moet er sowieso even wat tijd in stoppen. Vergeet niet om ook uw productfeeds te optimaliseren

Leuk die handleidingen, kan iemand me helpen?

Jazeker, dat was mede de reden van dit blogje. SDIM kent het klappen van de Google-zweep en ook het Merchant Center heeft geen geheimen voor ons. Dus, hulp nodig of vrijblijvend advies? Wij staan in de startblokken!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.