[Video] Marktinzichten in het Google Merchant Center

Op zoek naar marketinginzichten voor strategische webshop beslissingen? Met Google Merchant Center krijg je op een laagdrempelige manier marktinzichten die je in je voordeel kunt gebruiken.

 

HomeBerichten[Video] Marktinzichten in het Google Merchant Center
Geplaatst 27 maart 2023 - Geschreven door: Steven Hiemstra

Wat is het Google Merchant Center?

Het Google Merchant Center is een digitale omgeving die inzicht en controle geeft over hoe producten weergegeven worden op de advertentiekanalen van Google. 

Marktinzichten in het Google Merchant Center

Maar je kan tegenwoordig meer in het Google Merchant Center dan naar de status van producten kijken. Je kunt ook inzichten in groeimogelijkheden krijgen. In dit blog lichten we twee opties uit.

Productprijs concurrentie statistieken

Als eerste is er de mogelijkheid om productprijs concurrentie statistieken te zien. In dit overzicht worden je prijzen op productniveau op drie niveaus ingedeeld: onder de benchmark, op de benchmark, en boven de benchmark. Gebruik deze inzichten om eventueel je prijzen aan te passen. Je kan zelfs op categorie of merkniveau zien hoe sterk je prijzen zijn ten opzichte van je concurrenten. Als je er voor kiest om je prijzen niet aan te passen, dan kun je er alsnog voor kiezen om de prijs data te gebruiken voor de advertentie biedingen. Bijvoorbeeld door minder te bieden voor producten waar je boven de benchmark zit.

Best sellers 

Het tweede overzicht zijn de ‘best sellers’. Dit is een overzicht van alle producten die bekend zijn bij Google, gerangschikt op populariteit. Er zijn veel filters in te stellen, om je te helpen bij het maken van strategische beslissingen voor het productaanbod van je webshop. Als je ziet dat een bepaald product sterk in populariteit stijgt, kun je er voor kiezen om dit product aan je collectie toe te voegen.

Ga aan de slag met Google Merchant Center marktinzichten

De focus bij Performance Max en Shopping campagnes ligt dikwijls op feed- en campagne optimalisaties. Laat de marktinzicht opties van het Google Merchant Center niet links liggen en gebruik het om strategische en tactische beslissingen te maken.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op