Google Ads campagnes

Recensies doorplaatsen in Google Ads

HomeHelpcentrumGoogle Ads campagnesRecensies doorplaatsen in Google Ads

Bij de inzet van Google Ads ben je eigenlijk nooit klaar met optimaliseren. Deels komt dat omdat Google haar diensten altijd blijft testen en doorontwikkelen. Enkele voorbeelden van toevoegingen aan de Google Ads advertenties zijn de Sitelinks, Social extensions en zelfs geheel nieuwe advertentieformaten zoals Google Shopping.

Eén van de toevoegingen die de prestaties van uw Google Ads én/of Google Shopping advertenties een flinke boost kunnen geven, betreft het implementeren van een review-module. Een advertentie waarbij deze reviews worden weergeven ziet er als volgt uit:

Google plaatst de gemiddelde beoordeling over uw bedrijf direct door in uw advertentie, waardoor deze direct opvalt en vertrouwen schept. Maar hoe krijgt u dit voor elkaar voor uw advertenties?

Het doorplaatsen van deze beoordelingen werkt via een externe koppeling met speciale review-modules. Google ondersteunt het doorplaatsen van reviews op haar platform via de onderstaande modules die geschikt zijn voor de Nederlandse markt:

  • Hardware.info
  • Klantenvertellen
  • Trusted Shops.eu
  • Trustpilot.nl
  • eKomi
  • KiyOh
  • The Feedback company

Deze lijst is een momentopname. De actuele lijst met alle reviewmodules (wereldwijd) die doorplaatsing in Google Ads en Shopping ondersteunen, staat hier.

Minimaal 30 verkopersbeoordelingen in Google Ads

Wanneer je meer dan 30 recensies met een gemiddelde score van minimaal 4 sterren op één van bovenstaande platformen hebt verzameld, plaatst Google deze score automatisch door in de advertenties, ongeacht de kwaliteitsscore of advertentiepositie. Wanneer je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, worden de ratings automatisch doorgeplaatst in de advertentie, zoals in bovenstaande screenshot.

SDIM werkt op dit gebied samen met The Feedback company, die voor een goed tarief en gebruiksvriendelijke feedbackmodule kunnen aanbieden. De meeste sites bieden ook de mogelijkheid om widgets met uw score op uw homepage of dieperliggende pagina’s weer te geven.

Wanneer u aan de bovenstaande voorwaarden voldoet worden de ratings automatisch doorgeplaatst in de advertentie, zoals in bovenstaande screenshot. De kwaliteitsscore of positie van uw advertentie zijn niet van invloed op de vertoning van de recensies, en worden dus altijd weergegeven. De vertoning gaat overigens niet ten koste van uw huidige advertentie extensies. Op deze manier kunt u uw Google Ads advertenties direct concurrerend inzetten en hogere CTR’s behalen.

Meer informatie over het doorplaatsen van recensies in uw Google Ads advertenties? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag!

Besproken diensten

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op