Alle stappen voor het creëren van een video

HomeBerichtenAlle stappen voor het creëren van een video
Geplaatst 25 juni 2018 - Geschreven door: Chloë Fonville

Videocontent is op dit moment de snelst groeiende vorm van adverteren en is niet meer weg te denken als marketingtool. Naar verwachting bestaat 80% van alle social media content in 2019 uit video. Dat betekent veel nieuwe mogelijkheden maar ook beperkingen. Je kunt online iedereen bereiken maar aandacht is schaars. De grootste uitdaging bij het creëren van videocontent ligt in het verkrijgen van de aandacht van de consument.

Targeting & Segmenteren

Voordat je begint met het creëren van een video is het belangrijk om goed te kijken waar jouw doelgroep zit. Je moet exact weten wie de kijker is, je wilt de video perfect afstemmen op de ontvanger.

Idealiter segmenteer je jouw doelgroep in subdoelgroepen welke je elk benaderd met een andere video. Door het inzetten van specifieke video’s voor verschillende doelgroepen worden de video’s relevant. Je wilt jonge nieuwbouw gezinnen bijvoorbeeld anders aanspreken dan binnenstedelijke singles.

Denk daarnaast goed na over het soort video je wilt creëren en welk kanaal daarvoor het beste werkt. Hieronder een overzicht van het soort video per kanaal. Sommige kanalen hebben geen maximale videoduur. Probeer je video voor advertising altijd zo kort mogelijk te houden zonder de boodschap en het doel van de video uit het oog te verliezen. Een video van 30 tot 60 seconden is haalbaar en effectief, de video wordt bijna 80% uitgekeken. De ideale lengte voor een uitgekeken video ligt op 21 seconden, dit is erg effectief maar minder haalbaar.

Videoconcept

Ongeacht welk kanaal je gebruikt is het belangrijk om de aandacht van de consument te trekken in de eerste seconden. Bij YouTube kan de gebruiker bij In Stream na 5 seconden de advertentie wegklikken. Bij Facebook en Instagram scrollt de gebruiker door de tijdlijn en is het belangrijk om de aandacht van de gebruiker in de eerste 3 seconden te pakken.

Neuromarketing helpt om de video effectiever te maken en de video beter aan te sluiten bij de behoeftes van de kijker. Neuromarketing is een relatief nieuw vakgebied, dat inzichten uit de neurowetenschap toepast binnen marketing. Gebruik neuromarketing als basis bij het maken van een creatief concept. Hiermee kan je bepalen of het sequential storytelling, een eerlijk verhaal door echte gebruikers of een verhaal met humor moet worden.

Video Partij

Werk altijd met de beste mensen, iedereen voegt op zijn gebied waarde toe. Het maakt echt uit met welke regisseur, cameraman, belichter en editor je werkt.

Zorg altijd voor een goede briefing voor de video partij waarmee je samen werkt. Denk na over de volgende onderwerpen;

  • Wie is je doelgroep of doelgroepen
  • Wat is het doel van de video
  • Wat is de call to action die je in de video wilt gebruiken
  • Op welke kanalen wordt de video ingezet
  • Waar in de funnel wordt de video ingezet.

Daarnaast is het altijd goed om de huisstijl en artwork aan te leveren. Als laatste is een planning essentieel.

Video Optimalisatie

Na het creëren van de video ben je nog niet klaar! Houd altijd in de gaten hoe de video scoort met de beschikbare data. Zie je dat gebruikers na een bepaald percentage van de video afhaken? Dan kan het de moeite waard zijn om de edit aan te passen om zo de gebruiker over dit dode punt heen te tillen.

Wilt u advies over alle stappen die bij videocreatie komen kijken? Neem dan contact met ons op.

 

Dit blog is geschreven in samenwerking met Eric de Meij.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.