Social update oktober 2023

Wordt Bluesky het nieuwe X en is Reddit gebruiksvriendelijker geworden?

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan enorm snel. Bijna iedere dag worden socialmedia platformen voorzien van updates. Daarom delen wij maandelijks de meest opvallende veranderingen. In deze social media update lees je onder andere meer over het populaire Bluesky, de nieuwe polls feature op Instagram en de verbeterde zoekfunctie van Reddit. Benieuwd? Lees snel verder!

HomeBerichtenWordt Bluesky het nieuwe X en is Reddit gebruiksvriendelijker geworden?
Geplaatst 24 oktober 2023 - Geschreven door: Marloes Hammerstein

Polls via comments op Instagram

Instagram komt met een nieuwe interactieve functie! De functie zit momenteel nog in de testfase, maar belooft nu al een hoop interactie te gaan creëren. Het zal namelijk mogelijk worden om polls toe te voegen aan comments op zowel posts als reels. Een logische toevoeging, gezien de stijgende populariteit van polls. 

Ook voor bedrijven is dit een mooie manier om interactie te genereren en om feedback te verzamelen onder de doelgroep.

Instagram polls

Bron: Instagram

Broadcast channels op Facebook en Messenger

Na de succesvolle lancering van broadcast channels op Instagram, wordt deze functie nu ook uitgerold op Facebook en Messenger. Dit biedt content creators nog meer mogelijkheden om updates te delen met relevante doelgroepen.

Nog niet zo bekend met Broadcast Channels? In feite is het een chatgroep waarin platform gebruikers hun favoriete content creators, maar ook bekende mensen kunnen volgen. Creators kunnen updates delen in deze chat en daardoor direct communiceren met hun volgers. Dit maakt het een stuk persoonlijker dan enkel het plaatsen van een post.

Broadcast Channels

Bron: Facebook

Broadcast Channels zullen binnenkort op Facebook te vinden zijn op de pagina’s van creators. Ook zullen zij hun Channel kunnen promoten via het nieuwsoverzicht. Daarnaast worden channels uitgerold binnen Messenger, waar de meest recente updates van creators gedeeld kunnen worden via de Facebook Messenger inbox van volgers. Zowel spraakmemo’s, tekst, foto’s, video’s en GIF’s kunnen gedeeld worden in de chat. Ook bedrijven en merken biedt dit een extra optie om op een interactieve manier in contact te blijven met je doelgroep.

Bluesky alternatief voor X?

Sinds de rebranding van Twitter naar X, is het platform veranderd naar een app vergelijkbaar met WeChat, een combinatie van een chat en online shopping app. Ook zou het een betaald platform gaan worden. Met het vertrek van steeds meer X-gebruikers, zullen steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieven.

We komen dan al snel uit bij Bluesky, een zeer vergelijkbaar platform. Ook hier kun je een post plaatsen (‘skeet’), reposten en reageren. Het verschil? Helaas werkt het platform tot nu toe alleen nog op uitnodiging. Wie een uitnodiging wil bemachtigen, zal deze moeten ontvangen via een bestaande gebruiker. Het alternatief is om je aan te sluiten op de lange wachtlijst. Bluesky overweegt nog of ze dit zo willen houden of dat ze het platform toch openbaar willen maken.

Het doel van het decentrale platform Bluesky is niet om een zo hoog mogelijk aantal gebruikers te hebben, maar juist om zoveel mogelijk doelgerichte gebruikers te trekken. Of ze dit blijven volhouden is nog de vraag, gezien de populariteit van het platform razendsnel toeneemt.

Reddit zoekfunctie verbeteringen

Reddit is van plan om haar zoekfunctie te verbeteren, zodat gebruikers sneller kunnen vinden wat ze zoeken. Er wordt onder andere een nieuw “media” tabje toegevoegd om gemakkelijker afbeeldingen, GIF’s en video’s te vinden gerelateerd aan je zoekopdracht. Voorheen moesten gebruikers namelijk veel scrollen door het “posts” tabje als zij op zoek waren naar beeldmateriaal. Daarnaast is het zoekresultaten tabje “posts” ook ge-update, waardoor de zoekresultaten nu een stuk overzichtelijker worden weergegeven.

Reddit zoekfunctie

Bron: Reddit

Ook wordt er gewerkt aan het verbeteren van de gebruikerservaring op de mobiele versie van de website. Op die manier zal Reddit een stuk gebruiksvriendelijker worden voor gebruikers zonder accounts. Gezien de zoekfunctie inmiddels ook 85% sneller is geworden, maakt dit het platform een stuk aantrekkelijker voor potentiële nieuwe gebruikers.

Social media links op Google Business profiel

Graag meer verkeer naar je social media platformen sturen? Vanaf nu is het mogelijk om je social media kanalen te linken aan je Google Business profiel. Dit zorgt ervoor dat je socials voortaan zichtbaar zijn als mensen je tegenkomen op Google Search en Maps. Een ruime selectie aan social media kanalen kan toegevoegd worden aan het Google Business profiel, namelijk:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • TikTok
  • X
  • YouTube

Deze functie is al beschikbaar, wacht dus niet langer en voeg je social media kanalen toe aan Google Business.

Social media links Google Business

Bron: Google

Snapchat combineert AR met onderwijsmethode

Door de nieuwe samenwerking tussen Snapchat en onderwijs aanbieders, werkt Snapchat mee aan interactieve mogelijkheden om te leren op school. Door middel van AR in combinatie met huidige leermethodes, is het doel van Snapchat om studenten en docenten een dynamische manier van leren te kunnen bieden. Hier zal zowel op school als thuis van gebruik gemaakt kunnen worden.

Snapchat

Bron: Snapchat

Deze nieuwe aanpak is zeer interactief, gezien 85% van de participerende studenten aangaf lesstof beter te kunnen onthouden door middel van deze methode.

Wie weet wat dit nog gaat brengen voor andere sectoren. Helaas moeten we nog even wachten op de uiteindelijke resultaten van deze nieuwe methode. Volgend jaar wordt het namelijk pas uitgerold naar de eerste 50 scholen in Amerika.

 

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste updates rondom social media? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op